Politika

europarlamentarka

Borzan o Junckerovom govoru: Naši napori su rezultirali ovom snažnom političkom podrškom

Borzan o Junckerovom govoru: Naši napori su rezultirali ovom snažnom političkom podrškom

Predsjednik Europske komisije Jean Claude Juncker je u svom obraćanju Europskom parlamentu u godišnjem govoru o stanju Unije po prvi put s najviše razine EU osudio problem različite kvalitete proizvoda za tržišta novijih i starijih država članica EU.

Predsjednik Europske komisije Jean Claude Juncker je u svom  obraćanju Europskom parlamentu u godišnjem govoru o stanju Unije po prvi put s najviše razine EU osudio problem različite kvalitete proizvoda za tržišta novijih i starijih država članica EU.

„Europa mora disati s oba plućna krila, s istočnim i zapadnim članicama. U Europi ne smiju postojati građani i potrošači drugog reda! Neprihvatljivo je da dio građana kupuje proizvode lošije kvalitete, svi građani moraju imati isto ribe u ribljim štapićima, kakaa u čokoladi. Imamo zakone, moramo ukinuti takvu praksu“, kazao je Juncker.

„Apsolutno sam presretna jer je borba koju sam započela s češkom zastupnicom Olgom Sehnalovom, od početaka kad su se čula samo naša dva glasa, došla do  najviše razine gdje ju u svom govoru o stanju EU spominje i predsjednik Juncker. Ovo je veliko postignuće jer određuje smjer EU po ovom problemu i označava snažnu političku volju da se riješi“, kazala je Borzan koja je odmah po završetku svog istraživanja za hrvatsko i njemačko tržište rezultate poslala u Europsku komisiju.

Podsjećamo, Borzan je na istraživanje potrošila gotovo sav svoj budžet koji na raspolaganju ima svaki europarlamentarac, a rezultati su pokazali da su proizvodi u Hrvatskoj lošije kvalitete, ali i skuplji.

„Moj posao je da EU radi za ljude. Svi naši napori, borba Davida i Golijata rekla bi, danas su rezultirali ovom snažnom političkom podrškom. Znam da su neki projekti u Komisiji već u pokretu. Ovo je jako dobra vijest za sve naše građane koji se osjećaju kao potrošači drugog reda“, kaže Borzan.

 


Reci što misliš!