Politika

trump u susjedstvu

Vučić: Trump mi je potvrdio da će posjetiti Srbiju, rukovali smo se četiri puta

Vučić: Trump mi je potvrdio da će posjetiti Srbiju, rukovali smo se četiri puta
AP

Američki predsjednik Donald Trump prihvatio je poziv srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića da posjeti Srbiju, potvrdio je srbijanskim medijima u New Yorku srbijanski šef države.

"To je bio veoma srdačan i ugodan susret. Rekao sam predsjedniku Trumpu da će mu u Srbiji sigurno biti priređen srdačniji doček nego bilo gdje u Europi i da u našoj zemlji cijene njegov rad", izjavio je Vučić za Večernje novosti, nakon što su beogradski mediji ranije danas prenosili neformalna izvješća o tome da bi prvi čovjek SAD-a mogao posjetiti Beograd.

Vučić je novinarima rekao da je detaljno pojasnio Trumpu zbog čega je važno da dođe u Srbiju, pa je tako američkom predsjedniku govorio "o odnosu svih građana u Srbiji prema njemu i američkoj politici, te kako će ga dočekati ljudi u Srbiji i zašto je to važno".

Srbijanski šef države novinarima je u New Yorku prepričao susret i dio razgovora s Donaldom Trumpom.

"Ja sam se četiri puta rukovao s njim, ne jedanput ili eventualno dvaput. U trenutku kad je on potvrdio da prihvaća posjet Srbiji rekao je: "Da, dogovoreno je, i tada mi je zadnji put pružio ruku", rekao je Vučić, uvjeren da je i podrijetlo Trumpove supruge Melanije jedan od razloga za nešto dulji razgovor od uobičajenog za te prilike.

"Imao sam malo više vremena od ostalih da provedem u njegovom društvu, zahvaljujući priči koju smo započeli, valjda i zato što sam iz iste regije kao i njegova supruga", ocijenio je Vučić, objasnivši da je s prvom damom SAD-a razgovarao "na mješavini sprskog i slovenskog jezika".

Trump i Vučić su, po riječimka srbijanskog predsjednika "vrlo malo govorili o politici", ali je američki šef države Vučiću rekao kako sliči nekom košarkašu, što je predsjednik Srbije pred kamerama ovakom objasnio: "Rekao je predsjednik Trump da mu ličim na nekog košarkaša. Ne znam na koga - svi u NBA su snažniji od mene".

Vučić u New Yorku sudjeluje na zasjedanju Opće skupštine UN-a, a imao je i niz bilateralnih susreta sa svjetskim dužnosnicima, među kojima su beogradski mediji istaknuli razgovor s predsjednikom Francuske Emmanuelom Macronom.


Reci što misliš!