Politika

afera agrokor

Ljerka Puljić i Tomislav Lučić nikoga nisu teretili

U zagrebačkom Županijskom odvjetništvu ispitana je druga grupa osumnjičenika u aferi Agrokor nakon čega su odvjetnice Tomislava Lučića i Ljerke Puljić rekle da su njihovi klijenti iznosili obranu, porekli krivnju i pri tom nikoga nisu teretili.

Lučićeva odvjetnica Laura Valković rekla je da je njezin branjenik porekao počinjenje kaznenih djela i kratko objasnio istražiteljima da je sve njegovo postupanje bilo u skladu sa zakonima i standardima.

Lučić je, kazala je braniteljica, odlučio detaljnu obranu iznijeti kad bude ostvario pravo uvida u spis. Valković je rekla da njezin klijent nikoga nije teretio te da ne zna hoće li tužiteljstvo tražiti istražni zatvor za njezinog klijenta iako su oni to pokušavali doznati u Državnom odvjetništvu.

U tužiteljstvu je ispitana i Ljerka Puljić koja je također negirala krivnju. Njezina odvjetnica Ljiljanu Planinić novinarima je rekla da je iznijela obranu onoliko koliko je to mogla u ovom času i da je porekla počinjenje djela. Novinari su pitali odvjetnicu je li policija nešto pronašla u prostorijama njezine klijentice, s obzirom da su pretrage trajale jučer na više lokacija, a ona je odgovorila da nisu pronašli ništa bitno.


Reci što misliš!