Politika

potvrdio i premijer

Istražno povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom

Istražno povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom
Marko Lukunic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković ponovio je u utorak, komentirajući mogućnost nastavka rada saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor, da istražno povjerenstvo prestaje s radom nakon što se pokrene sudski postupak.

Ne vidim na koji bi način bilo tko, pogotovo Hrvatski sabor, mogao drugačije tumačiti zakon koji jednoznačno govori - ako se pokrene sudski postupak istražno povjerenstvo prestaje s radom, rekao je Plenković novinarima nakon sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Na upit o tvrdnjama iz oporbenih redova o mogućnosti nastavka rada povjerenstva ako se ono ne bude bavilo pitanjima vezanim uz sudski postupak Plenković je kratko odgovorio da se radi o "vrlo kreativnom pristupu tumačenju zakona".

Na podsjećanje da oporba takvo tumačenje doživljava kao izbjegavanje rasprave o Agrokoru Plenković je ustvrdio: "Ne radi se o tome već provodimo li u Hrvatskoj zakone koji su na snazi ili ne. Imali smo raspravu, imali smo inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi u kojoj je oporba doživjela fijasko".

Novinare je zanimalo odustaje li Vlada od kupovine Molovih dionica u Ini, na što je premijer potvrdio da ne odustaje. Ponovio je da Vlada ima dvije opcije - jedna je izbor međunarodnog savjetnika koji će napraviti analizu vrijednosti dionica, a drugo rješenje je da ide u pronalazak strateškog partnera.


Reci što misliš!