Politika

Mustafa Barbur Hizlan

Turski veleposlanik posjetio Sisak

Turski veleposlanik posjetio Sisak
Edina Zuko/PIXSELL

Dva prijateljska naroda, hrvatski i turski, još nisu iskoristili sve mogućnosti gospodarske, kulturne i druge suradnje, rekao je novoimenovani veleposlanik Republike Turske u Hrvatskoj Mustafa Barbur Hizlan za boravka u Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji tijekom razgovora sa županom Ivom Žinićem i gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček.

Budući da neke sisačke ustanove već duže surađuju s turskim institucijama, ne iznenađuje da je za svoj prvi nastupni posjet veleposlanik Hizlan odabrao upravo Sisak.

Osim toga, turska agencija za suradnju i koordinaciju (TIKA), koja svoje projekte provodi u 58 država svijeta, donirala je PVC stolariju Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlade Gotovca u Sisku. Dječjem vrtiću Sisak Novi, koji u četiri objekta polazi 611 djece, TIKA je darovala novi namještaj za 26 odgojnih skupina i tri zbornice, opremu za tri sportske dvorane i dječje igralište, didaktičku opremu i druge potrepštine u vrijednosti od više stotina tisuća kuna.

Zahvalivši na donaciji, sisački dogradonačelnik Ivica Rendulić i ravnateljica vrtića Ljubica Ivšić naglasili su kako mališani DV Sisak Novi, različitih nacija i vjera, praktički žive multikulturalnost. Tome u prilog ide i činjenica da u vrtiću djeluje Klub hrvatsko-turskog prijateljstva, dodali su.

Koordinator TIKA-e Haşim Koç, koji je u Sisku boravio u nekoliko navrata, rekao je kako se u tom gradu već osjeća kao kod kuće. Napomenuo je da sličan projekt TIKA provodi i u Vrbovcu, te da će se suradnja nastaviti.

Simbolično predajući potvrdu o donaciji, turski veleposlanik Barbur Hizlan rekao je kako su djeca pravi ambasadori prijateljstva dvije zemlje, piše Tportal.


Reci što misliš!