Politika

domovinska sigurnost

Koordinacija: Do 2020. Priručnik za upravljanje kriznim stanjima, nesrećama i katastrofama

Koordinacija: Do 2020. Priručnik za upravljanje kriznim stanjima, nesrećama i katastrofama
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ujedno i predsjednik Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti, u četvrtak je na prvoj sjednici te koordinacije istaknuo kako im je glavni cilj izrada priručnika za upravljanje kriznim stanjima, velikim nesrećama i prirodnim katastrofama do 2020.

"Težišne aktivnosti koordinacije usmjerit će se na uspostavu učinkovite funkcije upravljanja u izvanrednim i kriznim situacijama, a u planu je i održavanje simulacijskih vježbi", rekao je Krstičević.

Na prvoj sjednici u Ministarstvu obrane prihvaćen je i poslovnik Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti te predstavljen Zakon o sustavu domovinske sigurnosti, kojeg je Hrvatski sabor donio 27. listopada 2017.

Koordinacija za sustav domovinske sigurnosti je međuresorno tijelo koje ima nadležnost koordiniranja rada i usklađivanja razvoja sposobnosti Sustava domovinske sigurnosti.

Na sjednici su sudjelovali predstavnici Ureda Predsjednice RH, Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva unutarnjih poslova i Ravnateljstva policije, Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva financija, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva financija, Ministarstva pravosuđa, Ministarstva zdravstva, Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, Sigurnosno obavještajne agencije, Vojno sigurnosno obavještajne agencije, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Zavoda za sigurnost informacijskih sustava, Hrvatske vatrogasne zajednice i Hrvatske gorske službe spašavanja.


Reci što misliš!