Politika

Šeks: Želi se poništiti razlika između žrtvi i suradnika jugoslavenske tajne službe

Šeks: Želi se poništiti razlika između žrtvi i suradnika jugoslavenske tajne službe
Jurica Galoic/PIXSELL

Vladimir Šeks izjavio je da su teze o njegovoj navodnoj suradnji sa Službom državne sigurnosti netočne, tendenciozne i manipulativne te ocijenio da se njihovim plasiranjem u suradnji s određenim medijima nastoji poništiti razlika između žrtvi i suradnika jugoslavenske tajne službe, priopćeno je u ponedjeljak iz HDZ-a.

"Teze o mojoj navodnoj suradnji sa Službom državne sigurnosti (SDS) su netočne, tendenciozne i manipulativne.
 
Nakon što sam 1971. pokrenuo kazneni postupak protiv Službe državne sigurnosti zbog nezakonitog otvaranja pošte, kroz dva desetljeća bio sam pod kontinuiranim nadzorom i obradom SDS-a, što je uključivalo prisluškivanje telefona, nadzor pošte i uhođenje. 
 
Pažljivo iščitavanje cjelovitih dokumenata koji bilježe kontakte koje sam 1974. imao sa službenicima SDS-a pokazuje da sam i u slučaju Zlatka Bagarića osujetio jednu od brojnih klopki koje su mi namještali pripadnici jugoslavenske tajne službe.
 
Zbog tzv. verbalnog delikta suđeno mi je u montiranom procesu koji je započeo djelovanjem agenta provokatora 1981. godine, nakon čega sam služio zatvorsku kaznu u KPD Stara Gradiška i zabranjeno mi je bavljenje odvjetništvom. 
 
Stoga ocjenjujem da se radi o još jednoj manipulaciji, u suradnji s određenim medijima, koja nastoji poništiti razlike između žrtvi i suradnika jugoslavenske tajne službe," stoji u izjavi pročelnika Savjetodavnog vijeća HDZ-a Vladimira Šeksa.
 
Jutarnji list je objavio da je jugoslavenska tajna služba imala na "operativnoj vezi" Vladimira Šeksa te, iz dosjea Zlatka Bagarića, transkript zabilješke Šeksova razgovora s SDS-om.


Reci što misliš!