Politika

u Varaždinu

Plenković: Vlada će razmotriti povećanje minimalne plaće

Plenković: Vlada će razmotriti povećanje minimalne plaće
Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u subotu je u Varaždinu, gdje je otvorio novi studentski dom, najavio da će Vlada sljedeći tjedan razmotriti 'paket' mjera koje predviđaju povećanje minimalne plaće.

Odgovarajući na novinarska pitanja nakon otvorenja studentskog doma, Plenković je na upit priprema li Vlada kakve "darove pod bor" građanima na kraju godine rekao da na sljedeću sjednicu Vlade ide 'paket' mjera koje se, prije svega, odnose na povećanje minimalne plaće.
 
Raspravit će se i druge mjere, jer želimo omogućiti da ljudi žive dostojanstveno. Prevelik broj, nažalost, živi na rubu siromaštva. Svjesni smo toga, a bez društvene solidarnosti, bez dizanja primanja i standarda života mladih ljudi, zaposlenika i umirovljenika teško da ćemo samo s makroekonomskim dobrim trendovima dati sugrađanima osjećaj da idemo nabolje, rekao je premijer. 
 
Dodao je kako su se efekti porezne reforme koja je povećala plaće vidjeli kroz potrošnju koja je generirala rast.
 
Plenković je podsjetio i da je prošle godine smanjena stopa poreza na dobit

 
"Na taj smo način pokazali koliko želimo rasteretiti poduzetnike, dakle one koji imaju ideju, program, plan, koji žele napraviti konkretne napore kako bi pridonijeli sebi, ali i cijelom društvu. Mislim da je taj efekt sada jasan. Smanjenje duga, smanjenje deficita, kontinuiran gospodarski rast, smanjenje nezaposlenosti, mislim da su okviri o kojima moramo i dalje voditi računa. Hrvatska je smanjila nezaposlenost mladih iz 2013. na 2017. s 49 na 26 posto. To su veliki koraci naprijed i na tome moramo nastaviti", rekao je Plenković.


Reci što misliš!