Politika

Potpisana četiri ugovora

Ministar Marić u Zadarskoj županiji, državna imovina na korištenje lokalnoj samoupravi

Ministar Marić u Zadarskoj županiji, državna imovina na korištenje lokalnoj samoupravi

Ministar državne imovine Goran Marić danas je boravio u Zadarskoj županiji gdje je potpisao četiri ugovora kojima je nekretnine i mineralne sirovine u državnom vlasništvu prepustio na upravljanje lokalnoj i regionalnoj upravi.

S gradonačelnikom Grada Zadra Brankom Dukićem potpisao je tri ugovora – Ugovor o dodjeli na korištenje nekretnine u bivšoj vojarni Stjepana Radića u svrhu uređenja Centra za mlade, Ugovor o dodjeli zgrade bivšeg zapovjedništva talijanskog koncentracijskog logora na Molatu gdje bi trebao biti smješten Memorijalni centar kao i Odluku o darovanju nekretnine u k.o. Crno u svrhu građenja Novog gradskog groblja.

Sa županom Zadarske županije Božidarom Longinom potpisao je ugovor o darovanju 40 000 m3 mineralne sirovine koja će biti iskorištena u sanaciji nerazvrstanih cesta stradalih u rujanskoj poplavi.

- Misija Ministarstva državne imovine je što bolja suradnja s jedinicama lokalne samouprave. Projektom Centra za mlade potvrđujemo odgovornost Grada Zadra i Vlade RH za najosjetljiviju skupinu u društvu, a to su mladi. Raduje me vidjeti da nešto što je godinama izazivalo strah postaje mjesto afirmacije mladih ljudi - istaknuo je na svečanosti potpisivanja ministar Marić.

Župan Božidar Longin prethodno je sa suradnicima ugostio ministra Marića u Domu županije, gdje su razgovarali o više aktualnih tema s naglaskom na državne nekretnine koje Zadarska županija želi iskoristiti za smještaj svojih ustanova i službi.

- Više sam puta istaknuo da smatram kako nije primjereno da Županija na godišnjoj razini plaća pozamašne iznose za najam prostora u kojima su smještene naše ustanove, a istodobno smo svjedoci velikog broja nekretnina u državnom vlasništvu koje su neiskorištene i propadaju. Na lokaciji nekadašnje vojarne Stjepana Radića još ima nekoliko objekata koji su nama zanimljivi te smo s ministrom Marićem na tu temu već održali nekoliko sastanaka i vjerujem u pozitivno rješenje – poručio je Longin.

 


Reci što misliš!