Politika

pripremno ročište u zadru

Stipe Petrina: Samo želim pošteno suđenje

Primoštenski načelnik i bivši saborski zastupnik Stipe Petrina danas je ponovnio bio na Općinskom sudu u Zadru, gdje je održano pripremno ročište zbog tužbe šibenske sutkinje Maje Šupe.

Petrinu je tužila zbog njegovih izjava sa saborske govornice i objava na društvenim mrežama da je korumpirana, donosi Radio Zadar.

Maja Šupe i Stipe Petrina iza sebe već imaju jednu parnicu - na Općinskom sudu u Splitu, gdje je primoštenski načelnik za slične stvari kažnjen s 50 tisuća kuna.

Ispred zgrade Županijskog suda održan skup podrške Stipi Petrini kojeg tuži sutkinja Maja Šupe Ispred zgrade Županijskog suda održan skup podrške Stipi Petrini kojeg tuži sutkinja Maja Šupe

Smatrajući da nije imao pošteno suđenje, počeo ju je prozivati za korupciju i završio na splitskom sudu. Ni tamo, tvrdi, nije mogao dokazati svoju nevinost. Evo što očekuje od suda u Zadru:

''Ja samo očekujem da suđenje bude korektno i pošteno, i ništa drugo i da se sudi na temelju ustava i zakona i utvrđenog činjeničnog stanja i dokaza, a nikako ko što suci sebi daju za pravo, barem jedan veliki njihov dio, da se sudi po savjesti.

Da se dosad sudilo, da je gospođa Šupe meni sudila po zakonu, ustavu, činjeničnom stanju utvrđenom na glavnim raspravama i po dokazima mi sad ovdje ne bi bili'', izjavio je Petrina po završetku ročišta. 

A sutkinja Općinskoga suda u Zadru Sonja Miljak odbila je da se u nastavku postupka obavi uvid u financijsko stanje sutkinje Šupe i Petrine.

Zato je prihvaćen njegov prijedlog da se sasluša šibenska tužiteljica Irena Senečić, koja je zastupala optužbu na suđenju Tomislavu Horvatinčiću.

Saslušat će se i drugi svjedoci, za koje Petrina tvrdi, da mogu posvjedočiti o pristranosti pri suđenju Horvatinčiću.

Primoštenskom načelniku potporu su pred sudom došli dati i predstavnici političke stranke Slobodna Hrvatska i Inicijative Antikorupcija.hr.

Sutkinju Šupe pred sudom je zastupala njezina odvjetnica Nada Mikulandra koja je na ročištu prenijela kako sutkinja smatra da ocjena njezinog rada nije nešto o čemu je Općinski sud u Zadru ovlašten raspravljati niti je Stipe Petrina mjerodavan za to.


Reci što misliš!