Politika

Bernardić: SDP će ubuduće imati 50 posto žena na listama

Bernardić: SDP će ubuduće imati 50 posto žena na listama
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u subotu je na početku sjednice Glavnog odbora izvijestio je da je Predsjedništvo stranke jednoglasno usvojilo nacrt novog Programa SDP-a, pod nazivom "Za dobro društvo" koji ide u javnu raspravu nakon čega će se izglasati na konvenciji stranke koja će se održati 10. ožujka.

Javna rasprava trajat će do 1. ožujka, nakon koje će se Glavni odbor ponovno okupiti 3. ožujka i utvrditi konačni prijedlog Programa koji će predložiti konvenciji. Glavni odbor raspravlja i o prijedlogu novog Statuta koji, prema Bernardićevim riječima, unaprjeđuje demokratske standarde u stranci.

Najavio je da će se uvesti model 'jedan član – jedan glas' za izbor svih funkcija u stranci.

Kao doprinos mijenjanju paradigme politike u Hrvatskoj predsjednik SDP-a kazao je da će, po novom Statutu, SDP na izbornim listama imati 50 posto žena, naizmjenično, po takozvanom 'zip-modelu', pogotovo u svjetlu činjenice da vladajući odbijaju ratificirati Istanbulsku konvenciju za borbu protiv nasilja nad ženama i u obitelji, piše tportal.

"Hrvatska politika više neće biti ista jer će se ubuduće na listama naći 50 posto članica SDP-a, a više žena znači i bolju politiku", ustvrdio je čelnik SDP-a.


Reci što misliš!