Politika

TAJANSTVENO IMENOVANJE

Brat ministrice kulture na čelu najmoćnije regulatorne agencije

Brat ministrice kulture na čelu najmoćnije regulatorne agencije
Patrik Macek/PIXSELL

Tonko Obuljen, brat ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, imenovan je predsjednikom Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) i to u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice Vlade s koje novinarima nije dostavljena informacija o konkretnom imenovanju.

Vlada, naime, u priopćenju koje upućuje novinarima poslije zatvorenoga dijela sjednice nije navela imenovanje ministričina brata kojega su, čini se, izabrali potajice, piše Jutarnji list.

Je li to učinjeno zbog straha od prozivki da je Tonko Obuljen rodbinski povezan s članicom Vlade koja ga imenuje, u Vladi negiraju te kažu da se to dogodilo “omaškom”. Nije bilo namjere, poručuju iz Vlade, da se prikrije to imenovanje jer je ono poslije ionako proslijeđeno u Hrvatski sabor te se, objašnjavaju u Vladi, ne bi niti moglo sakriti.

'Došlo je do propusta, omaške, prilikom sastavljanja priopćenja, ali sve je bilo u skladu s propisima. Ionako je to imenovanje poslije proslijeđeno u Sabor', izjavila je glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak.

Za nove članove Vijeća HAKOM-a bilo je pristiglo 40 prijava, među kojima i ona Tonka Obuljena koji je bio član Vijeća HAKOM-a od 2009. do 2013., a bio je i ravnatelj tadašnje Hrvatske agencije za telekomunikacije od 2006. do 2008. godine.

Inženjer u OiV-u, Obuljen je u HAKOM-u radio i nakon izlaska iz Vijeća 2013., a godinu poslije zaposlio se na mjestu inženjera u Odašiljačima i vezama gdje radi do imenovanja na novu poziciju, donosi Tportal.


Reci što misliš!