Politika

novo stranačko vodstvo

Pićo Dević predsjednik HSP AS Zadarske županije

Pićo Dević predsjednik HSP AS Zadarske županije

Sukladno statutarnim odredbama dana u vijećnici Općine Pakoštane održan je Zbor Županijskog vijeća HSP AS Zadarske županije na kojem je izabrano novo stranačko vodstvo u ovoj utvrdi pravaštva.

Na čelo pravaša i starčevićanaca Zadarske županije jednoglasno je izabran dosadašnji koordinator HSP AS, heroj Domovinskog rata Slobodan Pićo Dević, dok su za dopredsjednike Županijskog vijeća izabrani Ivica Kapetanović i član Predsjedništva stranke Božidar Lokin.

Novoizabrani predsjednik ŽV HSP AS Zadarske županije Slobodan Pićo Dević naglasio je kako je pravaštvo od svojih početaka bilo sabotirano, no jedina je izvorna hrvatska ideologija koja kao takva nikada nije iznevjerila hrvatski narod.

„Vrijeme u kojem se nalazimo, kao i pročišćeni vlastiti redovi unutar HSP AS, okruženje su koje je već prepoznato među članovima i simpatizerima kao idealno za rast HSP AS koji se nije, niti će se ikada prodati uskogrudnim interesima kakvima smo svi svjedoci posljednjih dana u Hrvatskom saboru“ – zaključio je Dević.

Članovima Županijskog zbora obratio se i dopredsjednik HSP AS na razini RH Ante Žoni Maksan istaknuvši kako smo „Svjedoci toga da se pojedinci u domoljubnim redovima, pa čak i donedavno u našim redovima, politikom bave isključivo zbog osobnih materijalnih interesa spremni izdati sve ono što javno govore. Na nama je da takve kratko i odrješito prokažemo i odstranimo s domoljubne i pravaške političke scene. Tim smo putem krenuli i ne mislimo stati, što će i biti prepoznato u hrvatskom narodu.“

Na tom tragu dopredsjednik stranke Ante Žoni Maksan na kraju je članstvu poručio kako je unutarnje funkcioniranje HSP AS na najvišoj razini demokratičnosti, no da unutarstranačka demokracija ne bi prerasla u anarhiju, onog trenutka kada se na višim stranačkim tijelima donesu odluke one postaju obvezujuće za sve.

„Pojedinci koji se toga nisu pridržavali isključeni su ili će biti isključeni iz stranke, a sve s ciljem kako bi se prestao unositi nemir na domoljubnoj političkoj sceni gdje se upravo takve osobe koje su izgubile povjerenje Predsjedništva, lažno predstavljaju, koristeći ime i imovinu stranke čime nanose nepopravljivu štetu koja će morati biti ispravljena pred državnim institucijama“ – zaključio je Maksan.


Reci što misliš!