Politika

festivalske kućice

Gradonačelnik Dukić: Tu se pita mišljenje struke, a mi smo za realizaciju

Gradonačelnik Dukić: Tu se pita mišljenje struke, a mi smo za realizaciju

U Kneževoj palači od danas možete pogledati izložbu sa idejnim radovima za izradu zadarske festivalske kućice. Kako je već poznato kao pobjedničko rješenje izabran je rad - Zadarska kockica - koji potpisuje tim arhitekata na čelu s Matijom Huzjakom.

Svih pet radova je pohvaljeno, no pobjednička kockica pokazuje najvišu razinu ambicije, pogotovo s obzirom na predviđene scenarije korištenja - stoji u obrazloženju Ocjenjivačkog suda. Sud tu posebno hvali koncept reflektirajuće vanjštine objekta.

Na svečanom otvorenju izložbe nazočio je i zadarski gradonačelnik Branko Dukić, a od pročelnika za gospodarstvo Ivice Katića doznajemo i kada možemo očekivati punu realizaciju ovoga projekta.

Tu se pita mišljenje struke - naglasio je na otvorenju gradonačelnik Branko Dukić: Pogledao sam nagrađene i radove i čestitam mladim arhitektima, a na struci je odluka koji je najbolji, na nama je sada daljnja realizacija..

S izradom projektno - tehničke dokumentacije dobit ćemo ulazne parametre i inpute koliki su troškovi izrade, ovo nije projekt za jednu godinu, već za duži period, upravo iz tog razloga ih nabavljamo, želimo ih koristiti i za advent, ali i za prezentaciju ostalih eno-gastro manifestacija -  napominje pročelnik za gospodarstvo Ivica Katić otkrivajući kako je za sada plan nabava 22 kućice.

Ta kockica je po dijagonali jedne svoje stranice izrezana, time tvoreći trokutastu prizmu koja kad se rotira oko jedne zajedničke osi sa tom bazom postaje krov kućice. To daje jedan vrlo karakterističan oblik - istaknuo je autor i nositelj pobjedničkog tima Matija Huzjak, piše Radio Zadar.


Reci što misliš!