Politika

svečana sjednica

Dan općine Posedarje: Ključ razvoja - infrastruktura i zaštita okoliša

Dan općine Posedarje: Ključ razvoja - infrastruktura i zaštita okoliša

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan Općine Posedarje.

Uz domaćine, svečanosti su prisustvovali župan Zadarske županije Božidar Longin, zamjenici župana Šime Mršić i Šime Vicković, saborski zastupnik Davor Lončar, gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić, zamjenik gradonačelnika Zadra Ante Babić te predstavnici susjednih općina i gradova.

Župan Božidar Longin poručio je da Zadarska županija prati aktivnosti svih jedinica lokalne samouprave i da im stoji maksimalno na raspolaganju.

„Ovdašnji žitelji su u velikoj mjeri orijentirani prema turizmu. Za razvoj turizma važna je i infrastruktura, ali i zaštita okoliša. Često ističem važnost izgradnje odvodnje i vodovoda kao jedan od ključnih projekata za razvoj svake jedinice lokalne samouprave. Iz tog je razloga Zadarska županija i pokrenula projekt 'Aglomeracija Novigradsko more' u kojoj će biti desetak gradova i općina, uključujući i Općinu Posedarje. Vjerujem da ćemo u narednom razdoblju ostvariti sve potrebne predradnje da se osiguraju europska sredstva za taj projekt“ - poručio je Longin.

Zadarski župan je istaknuo kako su nam europski fondovi ključ razvoja, jer drugih izvora za realizaciju financijski zahtjevnih razvojnih projekata ima jako malo. Pozvao je načelnika Općine Posedarje Ivicu Klanca, kao i predstavnike susjednih općina i gradova da se za pomoć u pripremi projekata obrate županijskim razvojnim agencijama. Istaknuo je i kako su u završnoj fazi dva važna projekta za razvoj Zadarske županije – zgrade nove Poliklinike te putničkog terminala Luke Gaženica.

„Da se stvari u našoj županiji pokreću nabolje svjedoče i konkretne brojke. S krajem travnja imali smo oko 2600 više radnih mjesta u odnosu na isto razdoblje prošle godine, što je povećanje od čak 5 posto. Trenutno imamo više od 54 tisuće zaposlenih osoba, što je rekord od osnutka naše županije. Ako nastavimo vrijedno raditi, vjerujem da možemo ostvariti još bolje rezultate“, zaključio je Longin.


Reci što misliš!