Politika

nove funkcije

Plenković potvrdio: Potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić, ministar gospodarstva Darko Horvat

Plenković potvrdio: Potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić, ministar gospodarstva Darko Horvat
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Po završetku sjednice Predsjedništva HDZ-a premijer Andrej Plenković potvrdio je informaciju da će potpredsjednik Vlade biti Tomislav Tolušić, a ministar gospodarstva Darko Horvat.


Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković kazao je u ponedjeljak nakon sastanka u Vladi kako će se danas znati ime novog ministra gospodarstva i potpredsjednika Vlade. Nije želio otkriti o kome je riječ, ali je rekao da informacije koje iznose mediji otprilike idu u tom smjeru.

U medijima se naime nagađa da bi novi ministar gospodarstva mogao biti Darko Horvat, a kao potpredsjednik Vlade spominje se ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Jandroković je, upitan je li uzdrmana pozicija premijera Andreja Plenkovića u HDZ-u, odgovorio da će Sabor HDZ-a u subotu pokazati zajedništvo i snagu i očekuje snažnu potporu Plenkoviću.

Plenković i Horvat su u središnjicu stranke došli skoro dva sata ranije, ni jedan ni drugi nisu htjeli potvrditi da je već sve riješeno, ali iz njihovih izjava je potpuno jasno da je premijer prelomio i donio odluku koju će danas objaviti članovima.

'I Horvat i Tolušić su odlična rješenja. Izjave ćete dobiti nakon Predsjedništva', rekao je Plenković, a piše Dnevnik.hr.

Malo rječitiji je bio izgledni budući ministar gospodarstva Darko Horvat.

'Nema još nikakve konačne odluke. Popila se jedna kava, porazgovaralo se, sad ću s kolegama malo prodiskutirati', rekao je Horvat koji se nije htio uvući u polemiku tko bi u budućnosti trebao biti odgovoran za Agrokor, on ili Tolušić, piše Index.hr


Reci što misliš!