Politika

reakcije

Glasovac o uputi školama: O braniteljima treba skrbiti, ali ne na ovakav način

Glasovac o uputi školama: O braniteljima treba skrbiti, ali ne na ovakav način
Patrik Macek/PIXSELL

Ministrica Blaženka Divjak dala je pismenu uputu osnovnim i srednjim školama, kao i đačkim domovima o prednosti nezaposlenih branitelja kod zapošljavanja na ravnateljskim mjestima. Evo što o tome kaže Sabina Glasovac (SDP).

Hrvatskoj treba bolji i kvalitetniji obrazovni sustav. Nema razvoja i napretka zemlje bez njega.

Osim države, ključnu ulogu u razvoju zemlje putem obrazovnog sustava igraju učitelji, nastavnici, stručni suradnici i ravnatelji.

Sada je postalo potpuno jasno zašto se odustalo od Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, profesionalizacije ravnatelja, dodavanje dodatnih kriterija u izboru ravnatelja i uspostavljanja sustava osiguravanja kvalitete u upravljanju školama.

Da bi se osiguralo kolektivno zbrinjavanje branitelja i članova njihovih obitelji na ravnateljskim i drugim javnim i državnim pozicijama. Da se razumijemo, moj otac je bio u ratu. Ne zbog benificija, nego zbog osjećaja ljubavi i dužnosti prema domovini.

O braniteljima treba skrbiti, ali ne na ovakav način.

Diskriminirajući druge.

Na mjesta ravnatelja trebaju biti birani najbolji, najkvalitetniji ljudi uz sustava. Neovisno o tome jesu li branitelji ili ne. Ali ne samo zbog toga što su branitelji. Država možda misli da na ovaj način pomaže braniteljima, ali zapravo odmaže sebi. Urušava sustav kvalitete, oduzima perspektivu za reformiranje obrazovanja, diskriminira sve one koji nisu branitelji, eliminira najbolje i krade našoj djeci pravo na bolju budućnost. Zemlja koja ne skrbi o svome obrazovanju je izgubljena zemlja koja nema budućnost, napisala je Glasovac na svojem Facebook profilu.


Reci što misliš!