Politika

POGODOVANJE NEKIM DOBAVLJAČIMA?

Objavljeni novi mailovi: "Imate 30 minuta ili kreće eksplozija na televiziji"

Objavljeni novi mailovi:
Žarko Bašić/PIXSELL

Nakon prijetnji 'eksplozijom na televiziji' Marice Vidaković, kreću nova pravila glede plaćanja mjenica.

Portal Index objavio je nove mailove, ovaj put vezane uz događaja nakon što je aktiviran lex Agrokor a u toranj ušao Ante Ramljak kao Vladin izvanredni povjerenik.

Sadržaj objavljene korespondencije su prijepori oko plaćanja mjenica, kojima je Agrokor godinama plaćao dobavljače. Prokuristica Kraša i predstavnica dobavljača Marica Vidaković, piše jedna od direktorica Agrokor u mailu, tvrdila je da će "napraviti eksploziju na televiziju" ukoliko joj se ne odgovori u roku od 30 minuta u vezi problema mjenica.

"Sada imamo situaciju da nam valuta dospijeva u petom mjesecu ali nas Konzum nema na evidenciji za plaćanje jer nas vodi kao da smo plaćeni mjenicama. Kako se radi o velikim dobavljačima (Podravka, Badel i Kraš) nisam sigurna da je moguće dogovoriti bez sastanka", pisala je Vidaković.

Nakon prijetnji "eksplozijom na televiziji" Marice Vidaković, kreću nova pravila glede plaćanja mjenica.

Iz objavljene prepiske, tvrdi Index, vidljivo je da je Ramljak popuštao pod pritiskom određenih dobavljača i davao im tretman koji drugi nisu imali. Oni su prebacivali svoj stari dug u granični i na taj se način spašavali od otpisa, prenose vijesti.hr


Reci što misliš!