Politika

opći sabor okupio 5 tisuća ljudi

Sabor HDZ-a: Poruke snage i zajedništva

Sabor HDZ-a: Poruke snage i zajedništva
Adrian de Vrgna/RTL

Poruke snage i zajedništva, bez disonantnih tonova poslane su u subotu s Općeg sabora HDZ-a, na kojemu je zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić izrazio nadu da će se 30. svibnja, uskoro ponovno slaviti kao Dan državnosti, državni blagdan

Sjetimo se 30. svibnja prije 28 godina, velebnog skupa na Trgu bana Jelačića... tada je rođena hrvatska država, taj datum bio je zapamćen u srcima naroda, no neki su nam ukrali to rođenje, rekao je Brkić i izrazio nadu da će se uskoro vratiti "taj rođendan naše domovine" i ponovno slaviti 30. svibnja kao Dan državnosti.

Stranačke kolege i izaslanike pozvao je da čuvaju brod HDZ-a, da ne dozvole da ga itko nagne,  jer je jamac opstanka budućnosti hrvatske države.

Moramo biti odgovorni, jedinstveni, bili smo, jesmo i bit ćemo pobjednici u budućnosti, poručio je Brkić.

Danas je HDZ srce koje srca za Hrvatsku, uvijek složno i snažno, rekao je Branko Bačić, referirajući se na dvojbe može li tijesna saborska većina, koju ima Vlada, omogućiti strukturne reforme. Nije važno imamo li 77 ili 88 zastupnika, važno je jedinstvo kluba HDZ-a i stranke u viziji bolje Hrvatske, rekao je Bačić, i pozvao  kolege da radom i zajedništvom pridonesu rastu ugleda stranke.

Veličanstvena atmosfera Općeg sabora potvrđuje snagu naše stranke i zajedništva, rekao je Oleg Butković i najavio početak gradnje Pelješkoga mosta.

Ivana Maletić je poručila da HDZ nije elitistička, nego stranka naroda, za HDZ su hrvatski narod i domovina elita.

Poručila je i kako HDZ ne prihvaća i ne tolerira korupciju i sukob interesa.

Važno je imati na umu da oni nisu kolektivni, ne mogu se vezati uz stranku, narod ili državu, oni uvijek imaju ime i prezime, rekla je Maletić.

"Moja bitka za zdravlje nagnala me da ne gubim ni trenutka u provođenju programa, jer nama vremena za gubljenje, naglasio je Andro Krstulović Opara, i dobio snažan pljesak. Stranačkim kolegama poručio je i da se ne možemo baviti samo Agrokorom i biti u njegovoj "trapuli".

Drugi su odlagali rješenje Agrokora, ova Vlada, Plenković krenuo je u rješavanje, spasio hrvatsku državu i gospodarstvo od katastrofe, ocijenio je Krstulović Opara.

Za sudjelovanje u raspravi na Općem saboru prijavilo se 60-ak sudionika.


Reci što misliš!