Politika

povijesni susret

Trump i Kim potpisali dokument zasad nepoznata sadržaja

Trump i Kim potpisali dokument zasad nepoznata sadržaja
AP

Kim je šutke stajao pored Trumpa dok je ovaj govorio novinarima. Dvojica državnika prošetala su vrtovima singapurskog hotela nakon ručka. "Veliki napredak, stvarno je bilo vrlo pozitivno. Bolje nego što je itko očekivao", rekao je Trump.

Američki predsjednik Donald Trump i sjevernkorejski čelnik Kim Jong Un nakon razgovora u Singapuru potpisali su dokument zasad još uvijek nepoznata sadržaja.

Trump je prije potpisivanja rekao da je povijesni summit s Trumpom prošao bolje nego što je itko očekivao . 

Kim je šutke stajao pored Trumpa dok je ovaj govorio novinarima. Dvojica državnika prošetala su vrtovima singapurskog hotela nakon ručka. "Veliki napredak, stvarno je bilo vrlo pozitivno. Bolje nego što je itko očekivao", rekao je Trump. 

Povijesni summit Kima i Trumpa počeo je srdačnim rukovanjem ispred sjevernokorejskih i američkih zastava.

Potom su kroz kolonadu otišli u knjižnicu gdje su razgovarali u četiri oka, uz prevoditelje. 

Taj je razgovor trajao četredesetak minuta, a zatim su im se pridružili članovi izaslanstva. 

"Mislim da nas cijeli svijet gleda. Mnogo je ljudi mislilo da je ovo znanstvena fantastika", kazao je Kim američkom predsjedniku. "Mislim da je ovo dobar uvod za mir".

Uz Trumpa su bili državni tajnik Mike Pompeo, savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton i šef osoblja Bijele kuće John Kelly, a uz Kima njegova desna ruka Kim Yong Chol, šef diplomacije Ri Yong Hoo i potpredsjednik vladajuće stranke Ri Su Yong. 


Reci što misliš!