Politika

može se

Država nabavlja tisuću vozila za 220 milijuna kuna

Država nabavlja tisuću vozila za 220 milijuna kuna
Patrik Macek/PIXSELL

Dok se narod zabavljao nogometom, država je raspisala natječaje za nabavku tisuću novih vozila i to će nas sve koštati 220 milijuna kuna!

Državni ured za javnu nabavu u posljednja dva mjeseca je raspisao pet natječaja za nabavu novih automobila ministarstvima, Vladi, državnim uredima, vojsci i policiji. Iz Ureda su Jutarnjem listu pojasnili kako su ovim natječajima uštedjeli jer se zajedničkom nabavom postiže povoljnija cijena.

Razlog nabave je, kažu, što je vozilima unajmljenim 2013. godine, istekao najam. Evo što o nabavci kažu ministri.

"Sigurno da vodimo brigu da svaka ta javna nabava bude ipak adekvatna, da ne bude pretjerana i da se ispuni što se očekuje u konačnici. S druge strane moramo ipak voditi računa da se potrebe prije svega moraju ispunjavati, dakle moraju ljudi imati uvjete za rad", rekao je ministar financija Zdravko Marić.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić je pojasnila kakva vozila idu njenom resoru.

"To su izuzetno stara vozila koje imaju Centri za socijalnu skrb, preko 10 do 15 godina i socijalni radnici se moraju i po mjesec dana unaprijed dogovarati oko odlaska na teren. U tome ima i 9 vozila namijenjenih prijevozu osoba s invaliditetom."

 


Reci što misliš!