Politika

traži se bernardićeva ostavka

Raskol u SDP-u, potpisuje se peticija za unutarstranačke izbore

Raskol u SDP-u, potpisuje se peticija za unutarstranačke izbore
Marko Lukunic/PIXSELL

Krapinsko-zagorski SDP dao je potporu svojem dosadašnjem predsjedniku, sada suspendiranom Siniši Hajdašu Dončiću. Na njegovu dužnost došao je Marko Vešiglaj, a zaključili su da odluka o suspenziji nije u skladu s ustavom stranke, traže njeno poništenje i Bernardićevu ostavku

Doznajemo da je peticiju o raspisivanju unutarstranačkih izbora koja se pojavila na internetskim stranicama pokrenula Aleksandra Kolarić, a među rijetkima koji je htio komentirati raskol u SDP-u je Mihael Zmajlović, također jedan od suspendiranih članova.

"Postoji kriza vodstva i stranka mora naći izlaz iz te situacije s novim unutarstranačkim izborima i da dopustimo članovima da zajednički nađemo rješenje i spasimo SDP. Nažalost, očigledno je da je SDP postao taoc jedne ili nekolicine osoba koje čuvaju svoje pozicije... I prepustiti na jedan demokratski način da SDP izađe iz krize, a to je raspisivanje novih izbora", naglasio je Zmajlović.

Predsjednik Glavnog odbora Erik Fabijanić za Media Servis odgovorio je.

"To su igre koje su vezane za društvene mreže, to ne bih komentirao, procedure su točno dane kako se raspravlja unutar stranke, van toga svako radi ono što hoće, ali to bas sa samom strankom nema baš neke veze", rekao je Fabijanić.

U ovim trenucima trebala bi početi i sjednica zagrebačkog ogranka SDP-a. Uoči sjednice Zmajlović je otkrio očekivanja.

"Jednu konstruktivnu raspravu, očekujem podršku i očekujem da će konstatirati i ono što svi znaju, a to da je odluka o suspenzijama protustatutarna", zaključio je Zmajlović.


Reci što misliš!