Politika

kontraproduktivne i besmislene

Putin osudio američke sankcije i pohvalio susret s Trumpom

Putin osudio američke sankcije i pohvalio susret s Trumpom
AP Images

Ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu je osudio američke sankcije protiv Rusije kao kontraproduktivne, ali je rekao kako je prošlomjesečni susret s Donaldom Trumpom bio koristan

Putin je na konferenciji za novinare, nakon susreta s finskim predsjednikom Saulijem Niinistom, rekao kako se nadao da će Washington shvatiti da je nametanje sankcija Rusiji pogrešno.

"Što se tiče sankcija, one su kontraproduktivne i besmislene, pogotovo protiv zemalja poput Rusije", rekao je Putin novinarima u crnomorskom ljetovalištu Sočiju.

"Nadam se da će naši američki partneri jednom shvatiti da takva politika nema budućnost te da ćemo moći početi surađivati na uobičajen način", dodao je Putin.

Danas je vrijednost rublje pala te se približila najnižem tečaju u više od dvije godine, nakon opasnosti od novih američkih sankcija i očekivanja sankcija najavljenih ranije ovog mjeseca.

Usprkos sankcijama, Putin je izjavio kako je susret s Trumpom u Helsinkiju prošlog mjeseca bio koristan te je pohvalio koristi izravnog razgovora.

Također, Putin je rekao kako Europa treba projekt plinovoda "Sjeverni tok 2", koji ima potporu Moskve, a isti je projekt oštro kritizirao Donald Trump.

Putin je dodao kako je Rusija bila najprimjereniji dobavljač fosilnih goriva za Europu.


Reci što misliš!