Politika

25. obljetnica

Tomislav Madžar: Puno je razloga zbog kojih Vir može s optimizmom gledati na budućnost!

Tomislav Madžar: Puno je razloga zbog kojih Vir može s optimizmom gledati na budućnost!
K. Škrbić

Tomislav Madžar, savjetnik i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, svojim je govorom uveličao 25. obljetnicu općine Vir.

»Osobito mi je zadovoljstvo svima prenijeti pozdrave predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja zbog obaveza nije mogla doći, ali u njezino ime i moje osobno čestitam na jubileju 25-godišnjice uspostave Općine Vir i blagdan Glavosjeka svetog Ivana Krstitelja. Vir je danas turističko mjesto koje konkurira najpoznatijim i najboljim hrvatskim turističkim destinacijama.

To je posljednjih godina nalagalo izuzetno velike investicije, osobito u infrastrukturi, ali i u širenju turističke ponude. Otok Vir tijekom cijele godine ima brojne zanimljive sportske, kulturne i druge manifestacije u kojima ne uživaju samo gosti i povremeni stanovnici, već i domaći ljudi. Projekt Vir 365 je prepoznat i šire, pa nije neobično što su na 25. izdanju ugledne smotre turizma, filma i krajobraza INTERSTAS, Općina Vir i općinsko poduzeće Vir turizam dobili posebno priznanje i glavnu nagradu. To je dobar vjetar u leđa svim nastojanjima Vira za unaprjeđenje turizma, ali i ukupnog standarda življenja na otoku.

A da je život sve bolji, govori i činjenica kako Vir ima četiri puta više stanovnika nego ranije. To znači da ima sve više mladih ljudi, bračnih parova i djece, i to ne samo zato što je na otoku život mirniji nego u gradovima, nego i zato što su pogodnosti, u prvom redu za djecu, mnogo veće nego drugdje. Vir je shvatio kako je najvažnije ulagati u ljude, poglavito u mlade i djecu, tako da već sada ima slatki problem sa širenjem vrtićkog prostora i zapošljavanjem novih ljudi.

Pored toga Općina Vir daje velike olakšice roditeljima i obiteljima s besplatnim udžbenicima i školskom opremom. To je moguće na Viru zbog dobrih prihoda, ali postoje i bogatije sredine u Hrvatskoj koje izdvajaju manje. Vir ima još nešto: savjest i znanje što znači obitelj, što znači svako dijete i koliko vrijedi svaki pojedinačni život. Na tomu Viru posebno treba čestitai i uzeti kao primjer svim drugim jedinicama lokalne samouprave.

Puno je razloga zbog kojih Vir može s optimizmom gledati na budućnost«,  kazao je Madžar.


Reci što misliš!