Politika

kriza sdp-a

Bernardić ne želi odstupiti

Bernardić ne želi odstupiti
Sanjin Strukić/Pixsell

Ostavku ne namjeravam dati, rušit me žele krupni kapital i uvozni lobiji, a onima koji me žele maknuti s mjesta predsjednika SDP-a poručujem da ili pokrenu postupak moje smjene ili prestanu cmoljiti - poruka je to Davora Bernardića nakon jučerašnjih nekoliko sati razgovora u središnjici stranke na Iblerovu trgu, koji još jednom nisu donijeli rješenje za stranku u kojoj vladaju velike podjele.

Bernardić želi ostati i šef saborskog Kluba zastupnika, unatoč činjenici da ga većina zastupnika ondje ne želi.

"Iznuđena ostavka, stranka koja se vodi na ulici putem medija, to nije nikakav način demokratskog dijaloga. Predsjedništvo je donijelo odluku da ja budem predsjdnik Kuluba na prijedlog mojih kolega Rajka Ostojića i Franka Vidovića i ja sam to prihvatio", poručio je šef SDP-a.

"Ja sam ponudio kompromis, da možemo razmotriti drugo rješenje. Prvo su tražili da budem predsjednik Kluba, sad više ne žele. Nisu htjeli Arsena Bauka, pitao sam ih koga žele, nisu rekli. Odluka predsjedništva se mora provesti, može se i promijeniti, mi ćemo razgovarati na tijelima stanke i o tome", rekao je Bernardić uz poziv članovima stranke da rade u interesu građana i SDP-a, a ne u svoju osobnu.

Na pitanje o rejtingu stranke, ali i njemu samomu odgovorio je da mu je rejting nula, a da bi, da je moguće, bio i -10, rekavši da su to rezultati agencija koje rade za vladu. 


Reci što misliš!