Politika

u fokusu

Niz političkih osuda zbog napada hranom na Pupovca

Niz političkih osuda zbog napada hranom na Pupovca
Patrik Macek/Pixsell

Jučerašnji napad bacanjem hrane na SDSS-ove zastupnike Milorada Pupovca i Borisa Miloševića na zagrebačkom Dolcu oštro su osudili vladajući, ali i oporba. Premijer Plenković napad je ocijenio nedopustivim.

"Osuđujemo svaki oblik nasilja te očekujemo da policija utvrdi sve okolnosti i pronađe odgovornu osobu za napad. Nakon incidenta, premijer Plenković razgovarao je s Pupovcem", priopćeno je iz Banskih dvora.

‘‘U 2018., u demokratski uređenim zemljama, bilo kakvom nasilju ili fizičkom napadu ne smije biti mjesta", poručio je koalicijski partner HNS. ‘‘

Taj primitivni čin, sa sigurnošću možemo tvrditi, produkt je probuđenih duhova prošlosti koji su, nažalost, u današnjoj Hrvatskoj sve jači i jači‘‘, tvrde razočarani napadom HSS-ovci. Krešo Beljak za Media servis kaže.

"Ovo je nastavak. Imate cijelu medijsku hajku protiv pojedinih ljudi, uključujući mene, ali ja se naravno ne bojim. Pogledajte molim vas malo komentare po portalima, pa ćete vidjeli što se sve zaziva. Visoka politika je kriva naravno, koja bi trebala imati nadzor nad institucijama. Zakoni su kod nas vrlo blagi. Ne postoje sanskcije koje bi mogle unaprijed sankcionirati nešto što može eskalirati u veliko zlo."

Uz oštru osudu, SDP na svom Facebook profilu poziva nadležne da reagiraju i sve političke aktere da osude ovakve pojave i prestanu tolerirati očiti rast netrpeljivosti prema svima i svemu što se ne uklapa u nacionalističke i ultrakonzervativne okvire.

Slične riječi dolaze i iz HSS-a, IDS-a i GLAS-a koji napad drže sramotnim.

"Današnji incident slika je i prilika Vladine ignorantnosti i totalne nezainteresiranosti da se obračuna s netolerancijom i fašizmom u Hrvatskoj!", poručili su. Na napad se osvrnuo i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

''Žao mi je zbog svega što se dogodilo Pupovcu, ali neću ovu situaciju koristiti za dolijevanje loših odnosa između Srba i Hrvata."


Reci što misliš!