Politika

sabor rh

U Saboru danas o oporbenom zahtjevu za opozivom ministra Kujundžića

U Saboru danas o oporbenom zahtjevu za opozivom ministra Kujundžića
Patrik Macek/PIXSELL

Na današnjoj sjednici Sabora raspravljat će se o oporbenom zahtjevu za opozivom ministra zdravstva Milana Kujundžića koji je potpisao 31 saborski zastupnik. Kujundžić je siguran da će ostati ministar, a podržava ga i premijer.

Oporbeni zastupnici u zahtjevu su naveli brojne Kujundžićeve propuste u zdravstvu - od odljeva liječnika, do tužbi koje liječnici podnose jer im se ne plaća prekovremeni rad. Ministar Kujundžić uvjeren je da će i nakon rasprave u Saboru - ostati u ministarskoj fotelji.

"Oporbu čekam u Saboru. Imat će jezik istine, jezik argumenata, jezik struke. Neka se pripreme razgovarati na jeziku istine, a ne populizma", rekao je Kujundžić prošli tjedan, a u njegovu obranu stao je i premijer Andrej Plenković.

"Mi smo kao Vlada pripremili očitovanje na ovaj zahtjev. Detaljno elaboriran po svim točkama koje su bile navedene u ovom zahtjevu. Naveli argumente i u cijelosti odbijamo prijedlog 31 zastupnika. U Saboru ćemo o ovoj temi kada se dogovori termin", poručio je Plenković.

A nakon što je prošli tjedan istaknula da ministar nije poduzeo niti jednu mjeru kada su u pitanju prekovremeni sati i odlazak liječnika, MOST-ova zastupnica Ines Strenja-Linić jučer je zatražila stanku "zbog katastrofalnog izvješća o stanju u psihijatrijskoj skrbi djece u Hrvatskoj‘‘.

"U Hrvatskoj skoro sto tisuća djece ima neki oblik psihijatrijskih tegoba koje je potpuno zanijekao ministar Kujundžić. On je potpuno u novom nacionalnom planu bolnica prekrižio i ne postoji dječja i adolescentna psihijatrija. Trenutno od Rijeke do Dubrovnika nemate niti jedan krevet za djecu sa psihijatrijskim tegobama", rekla je Strenja-Linić.

Kujundžić nije prvi Plenkovićev ministar čiji opoziv oporba traži, a kao i ostali vjerojatno će i on preživjeti.


Reci što misliš!