Politika

unutarstranačke razmirice

Zbog Vukovara kuha u HDZ-u: Hoće li članovi stranke koji se pojave na prosvjedu biti sankcionirani?

Zbog Vukovara kuha u HDZ-u: Hoće li članovi stranke koji se pojave na prosvjedu biti sankcionirani?
Patrik Macek/PIXSELL

HDZ-ovci koji su napustili ogranak Žitnjak prosvjed u Vukovaru podržavaju, ali su rijetki u stranci koji su to dosad i rekli

Ivanu Bedeku je dosta politike vrha stranke pa je s 18 kolega iz ogranka Žitnjak u Zagrebu, istupio iz HDZ-a.

"Da. To je naša ocjena da to više nije demokršćanska stranka. Jedna stranka koja tvrdi da je pučka, demokršćanska ne bi trebala podržati Istanbulsku konvenciju", kazao je Bedek poručivši da bi stranka trebala stati i uz sutrašnji prosvjed u Vukovaru. Put Vukovara će i saborski zastupnik HDZ-a Stevo Culej. Tamo se neće hvaliti da je član vladajuće stranke.

Vrh HDZ-a prosvjed ne podupire. Ali ne isključuje ni sankcije protiv onih koji dođu na prosvjed čiji je incijator HDZ-ov gradonačelnik Vukovara. O previranjima u stranci neki nisu voljni ni reći ni rečenicu, a oporba proziva cijeli HDZ. "Na vukovarskim žrtvama i nestalima i obiteljima pokušava se obračun na cijeloj desnoj sceni i unutar HDZ-a. To je nedopustivo", kazao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić. 

Dio oporbe s desna na prosvjed ide i ne skriva da je prosvjed politički, ali vjeruje da iza njega stoji narod. "Ovo je prvi put u poviejsti da protiv hrvatske Vlade prosvjeduju oni koji su joj dali glasove i oni koji su je doveli na vlast. Ovo je ja eklatatniji primjer prevare u politici", kazala je saborska zastupnica Bruna Esih. Političkog i stranačkog prepucavanja ne manjka pa ni kad su u pitanju zločini i žrtve rata.

Vijesti. hr


Reci što misliš!