Politika

Hrvatska po mjeri svih građana?

Vlada Andreja Plenkovića obilježava dvije godine mandata

Vlada Andreja Plenkovića obilježava dvije godine mandata
Patrik Macek/PIXSELL

U dvije godine nakupilo se afera, smjena ministara, promjena koalicijskog partnera, a premijer je i dalje zadovoljan, a jesu li građani?

Vlada Andreja Plenkovića obilježava dvije godine mandata. 

Hrvatska po mjeri svih njenih građana - glavna je zadaća koju je premijer Andrej Plenković istaknuo u Hrvatskom saboru prilikom izglasavanja povjerenja predstavljajući svoje ministre i glavne ciljeve.

"U četiri godine mandata do 2020. četiri su temeljna cilja Vlada RH, ostvarivanje stabilnog i trajnog gospodarskog rasta, stvaranje novih i kvalitetnih radnih mjesta, zaustavljanje iseljavanja i demografska obnova, društvena pravednost i solidarnost", najavio je Plenković.

Premijer je najavio nova kvalitetna radna mjesta te obrazovanje kao prioritet.

Predstavljajući svoje ministre, naglasio je što očekuje od njih.

"Od svakog od članova Vlade očekujem primjenu najviših profesionalnih standarda u radu unutar svog resora. Rezultati određenih mjera možda neće biti vidljivi u kratkom roku, međutim potrebna nam je odlučnost i ustrajnost u povlačenju ispravnih poteza koji će srednjoročno i dugoročno učiniti Hrvatsku kvalitetnijom i uređenijom zemljom", ocijenio je Plenković.

A ovako je jučer iz Bruxellesa Plenković ocijenio dvije godine mandata na vanjskopolitičkom planu.

"Imali smo brojne aktivnosti. Hrvatska predsjeda Vijećem Europe i Srednjoeuropskom inicijativom. Kvalitetno smo se pozicionirali na razini Europskog vijeća, da govorimo o onome što znamo najbolje. S te sam strane zadovoljan. Što se tiče otvorenih pitanja sa susjedima, sva su naslijeđena i brojna", istaknuo je premijer.

Da su parlamentarni izbori provedeni početkom listopada, HDZ bi i ovaj mjesec bio relativni izborni pobjednik uz podršku od 27,5 posto građana, pokazuje posljednje istraživanje CRO Demoskop.


Reci što misliš!