Politika

dobra ideja

Vlada osniva nacionalno vijeće za inovacije

Vlada osniva nacionalno vijeće za inovacije
Forbes

Hrvatska Vlada osnovat će novo nacionalno vijeće za inovacije, koje će zajednički voditi Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, objavio je u srijedu Večernji list.

U novom tijelu će biti i drugi ministri poput ministrice regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijele Žalac i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, ali i predstavnici Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, sindikata, Hrvatske udruge poslodavaca...

"Da bez inovacija nema razvoja društva i gospodarstva, odavno je poznato svim razvijenim zemljama, kao što je poznato da je Hrvatska godinama po ulaganjima u istraživanja i razvoj na samom dnu Europe. No čini se da se Hrvatska s tim pitanjem odlučila uhvatiti u koštac i dati odgovore na pitanja što napraviti kad je riječ o razvoju industrije 4.0 (udruživanje proizvodnje s online svijetom), o najmodernijim tehnologijama, što s ulaganjem u obrazovanje i znanje...", piše Večernji list u broju od srijede.

Vijeće za inovacije trebalo bi pratiti i izvršenje Strategije pametne specijalizacije koja je donesene još u vrijeme premijera Tihomira Oreškovića kako bi definirala najperspektivnije sektore koji su uz pomoć EU fondova "trebali preporoditi hrvatsko gospodarstvo".

Osnivanje i prvi sastanak ovog tijela, kako neslužbeno doznaje Večernji list, bit će u petak, a Vijećem će prvi predsjedati ministar gospodarstva Darko Horvat.


Reci što misliš!