Politika

da se ne zaboravi

Ministar Medved: U Vukovar trebaju svi koji osjećaju potrebu pokloniti se žrtvi Vukovara

Ministar Medved: U Vukovar trebaju svi koji osjećaju potrebu pokloniti se žrtvi Vukovara
Matija Habljak/PIXSELL

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je u četvrtak kako očekuje da će Dan sjećanja u Vukovaru i Škabrnji proći dostojanstveno, a na pitanje novinara da li bi trebao doći i SDSS-ov zastupnik Milorad Pupovac rekao je da tamo trebaju biti svi oni koji osjećaju potrebu doći i pokloniti se žrtvi Vukovara.

 „Prema onome što mi je poznato, a vezano je za organizaciju prijevoza, mi smo kao Ministarstvo osigurali vlak koji ide iz Splita prema Vukovaru, preko 50 autobusa iz svih krajeva Hrvatske. Dakle očekujemo jako veliki broj štovatelja žrtve Vukovara. Očekujem da će obilježavanje proći dostojanstveno i mirno, onako kako treba proći”, rekao je Medved novinarima u Saboru vezano za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara tijekom velikosprske agresije 1991. 

Tamo trebaju doći svi oni koji osjećaju žrtvu Vukovara, koji poštuju tu žrtvu i herojsku obranu, hrvatske branitelji, svi oni koji osjećaju potrebu doći i pokloniti se žrtvi, naglasio je ministar Medved, koji je u Saboru bio na današnjem svečanom otvaranju izložbe "Da se ne zaboravi Vukovar".

Na novinsko pitanje da li bi trebao doći i zastupnik Pupovac rekao je: „Naglašavam, svi oni koji osjećaju potrebu doći i pokloniti se žrtvi Vukovara”.

Izložbu "Da se ne zaboravi Vukovar" je u povodu obilježavanja 18. studenoga, Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., organizirao saborski zastupnik HDZ-a Stevo Culej.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved pohvalio je inicijativu za taj već tradicionalni projekt, jer se izložba posvećena gradu heroju Vukovaru održava u Saboru već treći puta.

"Ona pokazuje junaštvo i žrtvu civila i branitelja. Vlada 27 godina poslije kroz niz projekata prepoznaje doprinos Vukovara u obrani domovine, ali i svih napadnutih i okupiranih područja”, istaknuo je ministar hrvatskih branitelja.


Reci što misliš!