Politika

priopćenje za javnost

Antun Novoselović (SDP): Zadar je stao!

Antun Novoselović (SDP): Zadar je stao!

Pojavljivanje gradonačelnika u dnevniku jedne nacionalne televizije u fokusu je priopćenja Antuna Novoselovića (SDP) - evo što sve smatra problematičnim.

 

Pojavljivanje gradonačelnika u dnevniku jedne nacionalne televizije trebalo je na prvi pogled izgledati kao promocija Zadra i gradske uprave, a zapravo je razotkrilo pravu sliku našega grada. Ni nabrajanje brojnih projekata od strane gradonačelnika nije moglo isprati gorak okus zaostajanja našega grada u svim segmentima življenja. Zadar je stao! Sve što se u gradu radi, a izgleda kao da se puno radi, prepušteno je stihiji i planiranju na kratke staze.

Rekonstruiramo ceste po nekoliko puta, rušimo nove rotore u koje smo uložili desetke milijuna kuna, popravljamo Pozdrav suncu u milijunskim iznosima, a on nikako da prosvijetli.Turizam nam je, nažalost,  glavna gospodarska grana, a razvojne strategije nema.

Gosti nam ostaju sve kraće i žale se na nedostatak sadržaja. Iznajmljivači strepe od novih visokih nameta i manjeg broja gostiju.

Gospodarstva nemamo niti jasne vizije kako da ga pokrenemo. Investitori zaobilaze naš grad u širokom luku.

Kvartovi se bore s nedostatkom kanalizacije, dotrajalim cijevima, nedostatkom javne rasvjete u ulicama, nedostatkom vrtića, škola... Stariji sugrađani strepe od neizvjesnosti jer mjesta u staračkom domu nema, a privatni su iznimno skupi.

Na naplatu dolazi HDZ-ova vladavina, gotovo tri desetljeća njihovog stolovanja dovela su do urušavanja svih segmenata življenja. Rođačke i kumske veze, umrežavanja, pogodovanja,  zapošljavanja podobnih i nesposobnih daju svoj danak.  HDZ je oteo Zadar i duboko ga kontaminirao.

U nedjelju su izbori za mjesne odbore, važni izbori za svakodnevni život građana, a većina Zadrana ni ne zna za njih. Vladajući računaju na malu izlaznost, njima su dovoljni glasovi podobnih rođaka, kumova i prijatelja zaposlenih u gradskim tvrtkama, a za ostale ih ionako nije briga.

Predsjednik GO SDP-a Zadar,

Antun Novoselović

Reci što misliš!