Politika

sabor rh

Kaos u Saboru, Maras ne smije govoriti do kraja dana

Kaos u Saboru, Maras ne smije govoriti do kraja dana
Pixell

Sabor raspravlja o konačnom prijedlogu zakona o Državnom inspektoratu kojim je predviđeno ujedinjavanje poslova iz djelokruga 17 inspekcija unutar osam ministarstava.

Sjednica nije ni počela, a već su izbili svađa i galama u sabornici. Oporba je tražila da ne objedine čak 33 točke vezane uz Državni inspektorat, već da se raspravlja pojedinačno. Smatraju da se na taj način želi olakšati HDZ-ovcu Andriji Mikuliću da zasjedne na čelo inspektorata. SDP-ovac Gordan Maras poručio je:

"Nemojte Sabor, najvišu instituciju u ovoj zemlji, podređivati HDZ-u, Andriji Mikuliću i, rekao sam, Lex fotelji, Lex uhljebu."

Potpredsjednik Sabora Željko Reiner dijelio je potom opomene oporbenim zastupnicima. Opomenu je izrekao Mostovcu Miru Bulju, a Maras ga je svojim dobacivanjem izbacio iz takta, tako da mu je vičući izrekao drugu opomenu, zabranivši mu da do kraja dana govori u Saboru.

"Kolega Maras, dobivate drugu opomenu. Dobivate drugu opomenu i zabranjujem vam dalje govor danas."

Većinom glasova prisutnih zastupnika odlučeno je da će se objedinjeno raspravljati o 33 točke o Državnom inspektoratu. A SDP, Živi zid i Most tražili su potom stanku.


Reci što misliš!