Politika

dobre vijesti

Pola milijuna kuna za nagrađivanje stotinu inovativnih učitelja

Pola milijuna kuna za nagrađivanje stotinu inovativnih učitelja

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Javni poziv učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima i ravnateljima osnovnih i srednjih škola za prijavu inovativnih digitalnih obrazovnih sadržaja, a na temelju objavljenih kriterija dodijelit će bespovratna sredstva u ukupnome iznosu od 500 tisuća kuna za 100 inovativnih učitelja.

 

Javni poziv namijenjen je svim učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima i ravnateljima osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj koji su već napravili inovativne digitalne sadržaje i objavljen je na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja, priopćilo je u srijedu Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Prijave će se primati do 10. prosinca na e-mail: kurikulum@mzo.hr, a uz ispunjeni prijavni obrazac, obvezno treba poslati i poveznicu na digitalni obrazovni sadržaj. Kako je istaknuto, prijave će razmotriti povjerenstvo koje će imenovati ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Navedene su i riječi pomoćnice ministrice Lidije Kralj kako je ovo još jedna u nizu aktivnosti usmjerenih na poticanje izvrsnosti, te da Ministarstvo znanosti i obrazovanje intenzivno radi, nakon pune 23 godine, i na novome Pravilniku o napredovanju i nagrađivanju.

Kralj je istaknula kako ministarstvo namjerava nagraditi one koji ulažu dodatan trud i znanje te u nastavi primjenjuju inovativne metode. Jer, smatra, u vrijeme brzih promjena važnost poučavanja je neizmjerna, pa se žele naglasiti vrijednost kvalitetnih i inovativnih učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja, a zato je i objavljen ovaj javni poziv.

Na temelju javnog poziva bit će odabrano do stotinu digitalnih obrazovnih sadržaja koji će biti stavljeni javno i besplatno na raspolaganje na Edutoriju, najavila je pomoćnica ministrice Lidija Kralj.

Reci što misliš!