Politika

komentar

Predsjednica: Očekujem sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost do kraja godine

Predsjednica: Očekujem sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost do kraja godine
Borna Filic/PIXSELL

Predsjednica Grabar Kitarović iz Kutine je komentirala zašto je nedavno poslala priopćenje u kojemu je negirala svoju navodnu umiješanost u pokušaje rušenja Plenkovićeve vlade.

"Zato što po meni optužbe za rušenje Vlade su vrlo ozbiljne optužbe, to mi ne pada na pamet. Ni na koji način u tome ne sudjelujem niti namjeravam sudjelovati, a pogotovo se ne bavim nikakvim paraobavještajnim aktivnostima. To nije moj stil i način rada."

Predsjednica nije precizno odgovorila što će biti s njezinim savjetnikom Galićem kojega se povezuje s aferom SMS. Sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost očekuje do kraja ove godine.

"Dogovor je bio u svakom slučaju na početku mandata Vlade premijera Plenkovića da ćemo barem kvartalno održavati sjednice vijeća za nacionalnu sigurnost, jer kao što neprestance ponavljam one jednostavno trebaju biti redovite kako bi se na njima razmatrala sva pitanja, a ne da javnost stječe dojam kad se održava sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost da je neko izvanredno stanje, jer ono to nije."

 


Reci što misliš!