Politika

10. prosinca

Na Županijskoj skupštini rasprava o čak 38 točaka

Na Županijskoj skupštini rasprava o čak 38 točaka

Vijećnici županijske skupštine danas je raspravljalo raspravljaju o čak 38 točaka dnevnog reda, a među kojima su i važna pitanja proračuna Zadarske županije za iduću godinu, te odluka o razvojnim projektima županije. Na aktualnom satu opet se na meti našla Renata Peroš.

Zadarska županija zatražila je od države 7 nekretnina od kojih i objekt na Babin Dubu koji bi se trebao pretvoriti u hospicij. Odgovor je to zadarskog župana Božidara Longina na pitanje HDZ-ovog vijećnika Željka Šoše je li županija iskoristila novi zakon te zatražila prijenos nekretnina. 

Nove nekretnine značile bi i višak novca u županijskoj blagajni jer bi to značilo i manje novca za zakupnine koje županija trenutačno plaća. Zatraženo je i zemljište na kojem bi trebao biti izgrađen Azil za pse te za poljoprivredno edukacijski centar u Zemuniku.  Vesna Sabolić iz Reformista  predložila je da županijska skupština nagradi zaposlenike zadarskog kazališta lutaka nakon osvajanja još jedne nagrade – kazališnog Oscara  s čime se župan složio. 

Renata Sabljar Dračevac iz SDP-a  upozorila je na odvoz zemlje s područja Baštice. 

Oporbene  vijećnike zanimala je i sudbina Renate Peroš na čelu muzeja nakon što je sud presudio da je zaposlila nezakonito Davida Ricova, pri čemu ju je Marko Pupić Bakrać usporedio s Britney Spears i njezinim hitom Oops I did it again.

Ante Rubeša iz Akcije mladih zatražio je i iznose plaća ravnatelja institucija kojima je osnivač županija, dok je Rudolf Dvorski iz MODES-a pitao župana da komentira odluku načelnika Svetog Filipa i Jakova o prodaji zemljišta koje je trebalo biti prodano mladim obiteljima.

"Rudolf Dvorski obukao je na današnjoj sjednici skupštine žuti prsluk čime kazao je, podržava sve prosvjednike diljem Europe, te kao primjer otpora prema institucijama, i prema hrvatskoj vlasti koja vodi našu zemlju u propast", rekao je Dvorski.

 

 

 


Reci što misliš!