Politika

Zaklada Ana Rukavina

I predsjednica večeras u call centru akcije "Želim život"

I predsjednica večeras u call centru akcije
Tomislav Miletic/PIXSELL

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović sudjelovat će u humanitarnoj akciji „Želim život“ Zaklade Ana Rukavina javljanjem na telefonske pozive građana u „Call centru“ u 21 sat, obavještava redakcije Ured predsjednice RH.

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu Zaklada Ana Rukavina i ove godine organizira humanitarni koncert kojim se prikupljaju sredstva za daljnji rad Zaklade. Tijekom koncerta, koji će prenositi Nova TV,  u call centru u kavani Johann Franck na Trgu uglednici javnog života javljat će se na humanitarni telefon i time pomoći u prikupljanju sredstava za daljnje prikupljanje uzoraka za Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.

Građani rad Zaklade mogu podržati već danas pozivom na humanitarni broj 060 9000. Cijena poziva iznosi 5kn (+ PDV), a pozivi građana na humanitarni broj bit će mogući tijekom cijelog prosinca.

U 12 godina rada Zaklade Ana Rukavina registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica je sa 150 porastao na više od 60.500 darivatelja. Hrvatska je danas 11. država u svijetu po broju potencijalnih darivatelja na 10.000 stanovnika te 8. u svijetu po broju darovanih krvi iz pupkovine na 10.000 stanovnika, navodi Zaklada.

Na večerašnjem koncertu nastupit će Halid Bešlić, Indira, Crvena jabuka, Maja Šuput, Miroslava Škoro, Ivan Zak, Vatra, Lana Jurčević, Boris Novković, Opća opasnost, Mia Dimšić i Nives Celzijus.


Reci što misliš!