Politika

protiv sdp-ovog ravnatelja

Josipa Rimac dolazi na čelo NP Krka?

Josipa Rimac dolazi na čelo NP Krka?
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Josipa Rimac kaže da će odluku donijeti struka. Izbor je u ingerenciji HDZ-ovog ministra Ćorića.

Josipa Rimac, državna tajnica u Ministarstvu uprave, javila se na natječaj za ravnateljicu Nacionalnog parka Krka.

Riječ je o atraktivnom radnome mjestu, a nad izborom čelnika ingerencije ima Vlada, odnosno resorno ministarstvo, pa bi bilo iznenađenje da Josipa Rimac izgubi, tvrdi portal Tris pozivajući se na izvore bliske HDZ-u.

Član Upravnog vijeća NP-a Krka i šef HDZ-a Šibensko-kninske županije, Nediljko Dujić, kaže da će se ime pobjednika natječaja, koji je raspisan krajem prosinca a okončan početkom siječnja, znati krajem veljače.

"Svi smo svjedoci izbora ravnatelja u NP-u Plitvice. Premijer Plenković tu ima sasvim jasan stav i ne voli da mu se u kadrovska pitanja koja su u nadležnosti Vlade bilo tko miješa, kao što se ni on nama ne miješa u ono što je naša lokalna nadležnost. A izbor ravnatelja NP-a Krka isključivo je u ingerenciji ministra zaštite okoliša i energetske učinkovitosti Tomislava Ćorića, pa ne želim spekulirati o tome tko će biti njegov izbor", rekao je Dujić.

Josipa Rimac ne otkriva je li točno da odlazi u NP Krka. 

"Razumijem vaš interes, ali biti kandidat znači samo mogućnost biti odabran. Tu će odluku donijeti struka kad vide sve programe i planove svih kandidata za ravnatelja", rekla je Rimac za 24 sata. 

I sadašnji ravnatelj NP-a Krka, Krešimir Šakić, prijavio se na natječaj. On je SDP-ovac, a osim njega tu su ravnateljica Studentskog centra u Šibeniku Nella Slavica te još šest drugih kandidata. Dujić kaže kako je dosadašnji ravnatelj bio vrlo uspješan.

 

 


Reci što misliš!