Politika

neka nova imena

Bliže se izbori za Europski parlament, stranke otkrivaju svoje liste

Bliže se izbori za Europski parlament, stranke otkrivaju svoje liste
Thinkstock

Bliže se izbori za Europski parlament, a stranke otkrivaju svoje liste. Jučer je HNS donio odluku da na izbore izlazi samostalno. Nositelj njihove liste bit će međimurski župan Matija Posavec. Najavio je i da će u sljedećim tjednima predstaviti potpunu listu od 12 kandidata te da nas očekuju mnoga iznenađenja.

"S novim licima, novim politikama i novim vrijednostima promovirati kvalitetniji standard i život naših ljudi u RH. Novu Hrvatsku za novu Europu i novu Europu za novu Hrvatsku. Naravno u tom kontekstu koristit ću kroz cijelu kampanju i međimurski model razvoja", rekao je Posavec.

Danas će svoja imena predstaviti GLAS član Amsterdamske koalicije koja je okupila dobar dio ljevice, no ne i SDP koji na Eu izbore izlazi samostalno. Evo kako na to gleda SDP-ovac Ranko Ostojić.

"Naravno da jesmo u predkampanji za EU izbore. SDP ima kvalitetnu listu, ljude koji imaju čast da budu na njoj, bez obzira na kojem će mjestu biti. Siguran sam da sa svoje strane možemo dporinijeti, a to znači da pošaljemo poruku drugima - da vidimo vaše programske odrednice, da se tu sučeljavamo i onda ćemo vidjeti tko je zaista lijevi", rekao je Ostojić.Bivši predsjednik Ivo Josipović komentirao je, pak, nadolazeće predsjedničke izbore.

Rekao je da će podržati bilo kojeg kandidata kojeg ljevica istakne, no nije direktno rekao hoće li on ići ponovno u tu utrku. Na pitanje u kojoj je fazi pripajanje njegove stranke Naprijed Hrvatska SDP-u, rekao je:

"U jednoj dobroj fazi, u formalnom smislu u početnoj. Jako je važno da postoji dobra volja, možda i malo straha od te kandidature o kojoj se priča. Neki bliski gospodinu Milanoviću su se uzrujali. No mislim da to nije važno. Trebamo razumjeti da smo svi na zajedničkom poslu, da je vrijeme da se ljevica, liberalna ljevica i lijevi centar ujedine i da sadašnju garnituru maknu s vlasti", rekao je Josipović.
 


Reci što misliš!