Politika

"Možemo!"

Hrvatska dobila novu političku platformu

Hrvatska dobila novu političku platformu
Dalibor Urukalović/PIXSELL

Članovi Inicijativnog odbora za pokretanje nove progresivne političke platforme "Možemo!" objavili su u nedjelju da planiraju osnivanje nove političke stranke s kojom će izaći na izbore za Europski parlament i na izbore na državnoj razini.

"Teme  kojima ćemo se baviti usmjerene su na novi razvoj, temeljen na ulaganjima u obrazovanje i znanost, zelenoj industriji, obnovljivim izvorima energije, lokalno usmjerenom razvoju i održivoj poljoprivredi. To je razvoj koji ide na smanjenje nejednakosti među ljudima u ovoj zemlji koje su postale neizdržive", poručio je Tomislav Tomašević, vijećnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, na konferenciji na novinare na kojoj se platforma predstavila na Markovu trgu.

Inicijativni odbor Platforme čini dvadeset i šest osoba - aktivnih građana i članova lokalnih inicijativa i nezavisnih lista iz cijele Hrvatske. Riječ je o ljudima različitih profila, a svima je zajedničko da su se u dosadašnjem djelovanju u svojim zajednicama i radnim mjestima borili za javni interes i opće dobro, rekao je Tomašević. 

"Odlučili smo se politički aktivirati na državnoj razini jer ne možemo više gledati kako političke elite vode ovu zemlju u propast", poručio je u ime okupljenih članova odbora, među kojima su bili i poznati zagrebački aktivisti poput Urše Raukar i Vilija Matule. 

Vjerujem da imamo i borbenost i znanje da ostvarimo novu razvojnu viziju zbog koje će većina ljudi u ovoj zemlji živjeti bolje, rekao je Tomašević  i istaknuo da se Možemo! neće preslagivati s postojećim političkim opcijama jer su oni imali dovoljno vremena da pokažu što mogu.

Istaknuo je  da je politika kolektivni poduhvat i pozvao sve građane da im se pridruže u gradnji ove platforme, da zajedno razgovaraju o problemima, ali i o rješenjima.

"Mi smo široka progresivna nova politička platforma, želimo okupiti birače od krajnje lijevog, preko zelenog do socijaldemokratskog spektra. Radi tema koje ćemo istaknuti u prvi plan, vjerujemo da će za nas glasati i šire biračko tijelo", rekao je Tomašević te najavio registraciju stranku jer je ona nužni instrument za izlazak na izbore.


Reci što misliš!