Politika

predsjedništvo sdp-a

Mirela Holy vraća se u SDP: Bit će na listi za europske izbore

Mirela Holy vraća se u SDP: Bit će na listi za europske izbore
Patrik Macek/PIXSELL

Lista za europske izbore nije konačna, nju tek treba potvrditi Glavni odbor stranke

Na Iblerovom trgu okupilo se predsjedništvo SDP-a a kasnije će im se pridružiti i predstavnici županijskih organizacija.

Ovoga puta u fokusu sastanka su im europski izbori koji za Davora Bernardića predstavljaju svojevrsni test, naime on bi mogao polagati račune stranci ukoliko ne ostvare svoj cilj od tri zastupnička mjesta, što im trenutno predviđaju i ankete. 

Sastanak SDP-ovaca pratio je Adrian De Vrgna.

"Mirely Holy, bivša SDP-ovka dobila je jednoglasnu podršku Predsjedništva da se nađe na listi za Europski parlament. Holy je danas i sama bila na Iblerovom trgu i dala do znanja da prihvaća, ako se vrh stranke s tim slaže, da bude na listu, i to da bude na njenom dnu. SDP želi osvojiti tri mjesta. Bit će gužva, tamo su istaknuta imena poput Biljane Borzan i Tonina Picule. Ako ostvare i dva mjesta, kažu mnogi, bit će i to uspjeh."

"Lista za europske izbore nije konačna, nju tek treba potvrditi Glavni odbor stranke, a potom SDP prelazi na izbor kandidata za predsjedničke izbore. Kažu mi u SDP-u da još nemaju odgovor od Zorana Milanovića, dakle još uvijek nemaju kandidata."

Evo kako je odluku da se Holy nađe na SDP-ovoj listi komentirao predsjednik stranke Davor Bernardić.

"Predsjedništvo je danas donijelo dvije važne odluke. Usvojen je nacrt Programa za predstojeće europarlamentarne izbore. Nacrt puštamo u javnu raspravu među naše članice i članove, simpatizerke i simpatizere. Ključna poruka je da želimo biti ravnopravni unutar Europske unije, da budemo partneri, a ne sluge. Druga važna odluka, a koju je Predsjedništvo jednoglasno podržalo na moj prijedlog, je da se na našoj listi nađe i Mirela Holy. Ona je istinska socijaldemokratkinja, žena koja se snažno zalaže za zaštitu okoliša, paritetnu demokraciju i prava manjina, stoga je ona na našoj liti pravo pojačanje", kazao je Bernardić nakon sjednice Predsjedništva


Reci što misliš!