Politika

ne biraju sredstva

HDZ-u na izborima u Lici pomaže Zlatko Dalić

HDZ-u na izborima u Lici pomaže Zlatko Dalić
Goran Stanzl/Pixsell

Zlatko Dalić poslao je brzojav podrške Marijanu Kustiću i HDZ-ovoj koaliciji! - prva je to vijest s našega završnoga predizbornog skupa u Gospiću uoči nedjeljnih izbora za ličko-senjsku Županijsku skupštinu", objavio je HDZ na Facebooku izvještavajući iz Gradske sportske dvorane u Gospiću, gdje se stranački vrh pod vodstvom premijera Andreja Plenkovića i predsjednika sabora Gordana Jandrokovića okupio u završnici kampanje "S obje strane Velebita", uoči ključne bitke za Liku.

HDZ pokušava konobara s Paga dovesti na čelo Ličko-senjske županije

U nedjelju se, podsjetimo, održavaju izvanredni izbori za Županijsku skupštinu, koji se svode na unutarnju borbu HDZ-a. S jedne strane je Plenkovićev čovjek Kustić, a s druge izbačeni HDZ-ovac i bivši ministar zdravlja Darko Milinović.

Marijan Kustić, konobar s Paga, saborski zastupnik HDZ-a i Plenkovićev čovjek za Liku, ujedno je i jedan od ključnih ljudi Hrvatskog nogometnog saveza, gdje drži funkciju direktora infrastrukture i natjecanja. Ključnim pitanjima hrvatskog nogometa Kustić se bavi kao vanjski suradnik, bez naknade, a sve zbog sukoba interesa. Kao državni dužnosnik ne smije istovremeno rukovoditi sportskim udrugama i klubovima. Saborskog zastupnika Kustića pamtimo i po druženju s bjeguncem Zdravkom Mamićem, nakon što je donator HDZ-a pobjegao u Bosnu i Hercegovinu od zatvorske presude za težak kriminal i krađu iz Dinama.

Dok hrvatski nogomet posljednjih dana bilježi velike uspjehe i bilda europski koeficijent, glavni čovjek lige natječe se na političkoj bojišnici u Lici, a dan uoči okupljanja reprezentacije za kvalifikacije za Euro u borbu se uključio i izbornik Dalić.

U kampanji im pomaže i Dalić

Njegova poruka Marijanu Kustiću pročitana je na otvaranju HDZ-ovog skupa koji je više sličio seoskom derneku, a na videoekranu je stajala velika Dalićeva slika. "Puno uspjeha i sve najbolje u utakmici koju igraš, neka te Bog čuva. Tvoj Zlatko Dalić", pročitala je HDZ-ovka s pozornice, a prikazana je i golema Dalićeva slika na videozidu.

Neraskidiva veza HDZ-ovaca i hrvatskog nogometa

HDZ je na svom Facebook profilu poruku izbornika Marijanu Kustiću predstavio kao podršku stranci, a to je i prirodno za nogometni savez koji je već godinama krilo stranke i u kojem ključne odluke donose HDZ-ovci. Može se reći da je veza HDZ-ovaca i hrvatskog nogometa doista neraskidiva.

Slavu Zlatka Dalića i njegovu sveprisutnost očito i HDZ vidi kao učinkovitije sredstvo od klasične političke kampanje. 

Za borbu protiv HDZ-a u najsiromašnijoj Hrvatskoj pomoći očito treba i Dalićeva pomoć, koju je on brže-bolje i udijelio. 


Reci što misliš!