Politika

prekinuta županijska sjednica

Renata Sabljar Dračevac: Ogorčena sam! SDP-ovim vijećnicima nije omogućeno postavljanje pitanja

Renata Sabljar Dračevac: Ogorčena sam! SDP-ovim vijećnicima nije omogućeno postavljanje pitanja

Danas je održana sjednica Županijske skupštine Zadarske županije, a vijećnica kluba SDP–a i DSU-u grubo je prekinuta u trenutku dok je postavljala pitanje.

Predsjednik Skupštine je prekinuo aktualni sat iz razloga jer je prošlo vrijeme od jednog sata. Zanimljivo je da je sjednica prekinuta baš u trenutku kada je pitanje iznosila vijećnica SDP-a.

U skladu s Poslovnikom predsjednik skupštine je ponovo sazvao Skupštinu za 13.03.2019., a poziv nije dobila  potpredsjednica Skupštine i predsjednica ŽO SDP-a Zadarske županije Renata Sabljar Dračevac.

Predsjednik kluba vijećnika SDP-DSU, Josip Tičić tražio je da se sjednica nastavi tamo gdje je prošlog puta bila zaustavljena i da se vijećnicima omogući postavljanje pitanja. Renata Sabljar Dračevac je pitala da li je uopće sjednica zakonita s obzirom da nije pozvana.

„Ogorčena sam jer SDP-ovim vijećnicima nije omogućeno postavljanje pitanja. Pokažite volju za suradnjom i promijenite Poslovnik. Donosimo značajne odluke i ne želimo opstruirati rad ali drugo nam ne dopuštate“, istaknula je Sabljar Dračevac.

Predsjednik kluba Josip Tičić zatražio je stanku i nakon stanke su vijećnici SDP-a i DSU napustili sjednicu jer je smatraju nelegalnom.

SDP i DSU će danas uputiti Ministarstvu uprave Zahtjev za nadzor današnje sjednice jer sukladno Poslovniku i u skladu sa Statutom, sjednica je nezakonita i svi doneseni akti su ništetni. 
 

Reci što misliš!