Politika

pripreme za izbore

Jandroković na sastanku s članovima Županijskog odbora zadarskog HDZ-a

Jandroković na sastanku s članovima Županijskog odbora zadarskog HDZ-a

U sklopu redovitih obilazaka stranačkih organizacija na terenu, glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković večeras se sastao s članicama i članovima Županijskoga odbora stranke u Zadru. Teme su politička situacija i pripreme za europske izbore.

HDZ u te izbore ulazi kao najjača politička stranka. Siguran sam da će i u ovoj županiji, koja je tradicionalno za HDZ pobjednička županija, gdje uvijek pobjeđujemo na izborima. Dakle, siguran sam da će i ovi europski izbori pokazati snagu HDZ-a kako na nacionalnoj razini, tako i na razini Zadarske županije, rekao je prije sastanka Jandroković. 

Odgovarajući na novinarsko pitanje radi li se na tome da se na Bleiburškom polju održi komemoracija i ove godine, Jandroković je odgovorio pozitivno, dodajući kako se Bleiburška tragedija treba obilježiti dostojanstveno. Poručio je lijevom dijelu političkoga spektra, kako je vrijeme da prihvate činjenicu da je na Bleiburškom polju počinjen zločin. Isto tako poručio je i ekstremnoj desnici da ondje nije mjesto relativiziranju zločina ustaškoga režima, nego odavanja počasti ljudima koji su ubijeni bez suđenja. 

Ono što je za nas najvažnije, za Hrvatski Sabor kao pokrovitelja da to bude jedna dostojanstvena komemoracija, da iskažemo pijetet prema žrtvama, prema onima koji su tamo ubijeni bez suda. Još jednom bih apelirao na sve da prihvate i da s dostojanstvom obilježe žrtvu, poručio je iz Zadra Jandroković.

Izražavajući sućut novozelandskim građanima zbog stravičnoga zločina, predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao je, kako je riječ o vrlo miroljubivoj zemlji, gdje su rijetki i manji zločini, ali da očito i ondje ima ljudi suludih namjera, čije zločine normalan um ne može ni zamisliti. Evo kako je komentirao činjenicu da je ubojica u sumanuti pohod išao uz četničku pjesmu: Očito da je taj čovjek kao neku svoju motivaciju koristio radikalne stavove, spominje on i Breivika i ostale zločince, pa vjerojatno u tom kontekstu je i takva jedna pjesma.  


Reci što misliš!