Politika

nositelj hns-ove liste

Matija Posavec: Potrebno je pojednostavniti birokraciju

Matija Posavec: Potrebno je pojednostavniti birokraciju

Zadarskoj javnosti danas se predstavio nositelj HNS-ove liste za europske izbore, međimurski župan Matija Posavec. Uvodno je naglasio kako na izbore izlaze samostalno te da će listu predvoditi ljudi koji su se dokazali u svojim sredinama. Zalagat će se kaže za ravnomjeran razvoj zemlje

Čak 16 naših županija spada u skupinu od 10 posto najnerazvijenjih regija Europske Unije -čulo se na konferenciji za medije. 

U šest godina europskog članstva Hrvatske isplaćeno nam je svega 2 milijarde eura od ukupno 10,7 milijardi koliko nam se nudi do 2020. godine, tu moramo ubaciti u sedmu brzinu - istaknuo je nositelj HNS-ove liste za europske izbore, Matija Posavec. Na upit novinara komentirao je dosadašnji rad naših europarlamentaraca te što bi mu bili prioriteti u povlačenju europskog novca.To ću vam odgovoriti vrlo konkretno, ajmo se sad spustiti na trg i zaustaviti ljude neka nam nabroje naših 11 zastupnika, priznajem i ja bi se namučio s tim.. Treba usmjeravati koliko god se novaca može , imamo potrebe za sve, možemo reći da imamo dobre autoceste,ali što je sa željeznicom, Čakovec - Zagreb je na 89 km, vlak tu putuje tri sata. 

U povlačenju eu fondova ne koči nas samo europska već i naša birokracija - i to moramo mijenjati, od javnih natječaja do jače financijske podrške : Danas vam puno općina, gradova, županija muku muči sa sufinanciranjem 10, 15 ili 20 posto, jednostavno nemaju dovoljno novaca, a država nema dovoljno veliki fond da tu sufinancira, a trebala bi, jer ako vi povlačite eu sredstva to je interes cijele zemlje - kazao je nositelj HNS-ove liste za europske izbore, Matija Posavec. 


Na predstavljanju u Zadru nazočili su i Ružica Kovačević Bilić, dogradonačelnica Trogira kao i načelnik općine Pirovac Ivan Gulam s porukama kako su izbori za europski paralament od velike važnosti za našu zemlju, te je da zato važno da nas predstavljaju kvalitetni ljudi, a Posavec ističu to svakako je, njegova Županija ima dvostruko veći izvoz nego uvoz.


Reci što misliš!