Politika

#izbori2019

Kampanje za euroizbore u znaku mladih, zdravstva i obrazovanja

Kampanje za euroizbore u znaku mladih, zdravstva i obrazovanja

SDP-ove kandidatkinje Romana Jerković i Sanja Radolović naglasile su da je 26.svibnja pravi trenutak da kao socijaldemokrati s građanima sklope novi ugovor koji će podrazumijevati Europu jednakosti i pravednosti. Potom su se osvrnule na zdravstvenu zaštitu i obrazovanje u Hrvatskoj.

"Kao socijaldemokrati smatramo da zdravlje ne smije biti roba koja ima svoju cijenu. Ne treba nikoga uvjeravati da su danas po pitanju zdravstva građani u neravnopravnom položaju ovisno o tome u kojem dijelu države žive i o svom imovinskom statusu, što nije dobro", istaknula je Jerković.

"Kada govorimo o srednjoškolskom obrazovanju, ono što mi smatramo i za što ćemo se sigurno zalagati, a novac iz Europe nam je tu na raspolaganju, da se srednjoškolsko obrazovanje postavi kao obavezno", rekla je Radolović.

Nositelj HDZ-ove liste Karlo Ressler prilikom predstavljanja izbornog programa Mladeži HDZ-a pozvao je mlade da izađu na izbore i da ne prepuštaju nekom drugom odluku kako će živjeti u zemlji i Europi idućih pet godina.

"Razgovaramo puno s mladim ljudima, i kao potpredsjednik Mladeži EPP-a vidim da je dobar dio tih problema s kojima se susreću mladi u Hrvatskoj gotovo identičan ili barem sličan s problemima s kojima se suočavaju pripadnici naše generacije diljem Europe - pitanja obrazovanja, zapošljavanja te podrške društva u zasnivanju obitelji", rekao je Ressler.


Reci što misliš!