Politika

objava na twitteru

Trump optužio demokrate da nastavljaju "lov na vještice"

Trump optužio demokrate da nastavljaju
AP Images

Američki predsjednik Donald Trump optužio je u srijedu demokratsku oporbu da zanemaruje svoj nužan parlamentarni rad i radije nastavlja "lov na vještice", posebice istragu o mogućim prekršajima milijardera tijekom predsjedničke kampanje 2016.

"Nakon dvije godine temeljitog i skupog lova na vještice, demokrati nisu zadovoljni rezultatima i zahtijevaju obnovu procesa. Drugim riječima, lov na vještice se nastavlja", napisao je predsjednik na Twitteru.

On je aludirao na istragu specijalnog tužitelja Robert Muellera o ruskom uplitanju u izbore 2016. na temelju sumnji u dosluh između njegove  kampanje i Moskve i o njegovim pokušajima da spriječi nastavak tih ispitivanja.

Mueller je u svom izvješću rekao kako nije bilo dosluha Trumpove kampanje i Rusije, ali brojni demokrati nastavljaju svoja istraživanja Trumpa nakon što su osvojili većinu u Zastupničkom domu Kongresa opravdavajući to navodnim nejasnim područjima koja su otkrivena izvješćem.

Ta strategija bi se mogla obiti o glavu oporbe približavanjem predsjedničkih izbora 2020. jer Senat s republikanskom većinom je gotovo otklonio izglede za svrgavanje milijardera.

A Trump će iskoristiti  to vrijeme da bi optuživao demokrate za nedjelovanje i sterilna prepucavanja, stavljajući im pod nos svoju izvrsnu gospodarsku bilancu.

"Demokrati ništa ne rade u Kongresu. Jedino se bave pobijanjem Muellerova izvješća, lovom na vještice", napisao je Twitteru i dodao "Zlostavljanje predsjednika".


Reci što misliš!