Politika

sveučilišni ogranak stranke

Roko Tadin (HSS): Najveći problem studenata u Zadru je standard

Roko Tadin (HSS): Najveći problem studenata u Zadru je standard

Nakon što je lani u Zagrebu obnovljena krovna Sveučilišna organizacija HSS-a, u Zadru je obnovljen prvi ogranak ove organizacije. Za predsjednika je izabran Roko Tadin, a na osnivačkoj skupštini bio je i predsjednik ove stranke, Krešo Beljak koji je prozvao i ministricu obrazovanja Blaženku Divjak.

Još 1910. godine osnovana je Sveučilišna organizacija HSS-a, a obnavljanje ovog ogranka na Sveučilištu u Zadru put je i za obnovu čitave stranke, kazao je čelni čovjek „seljaka”, Krešo Beljak:

- Našem društvu trebaju promjene, a te promjene ne mogu iznijeti sadašnje političke elite, nego moramo školovati nove mlade političare. Vi ste ti koji će naslijediti nauk braće Radić.

Očekivano, sveučilišni dio ove stranke bavit će se studentskom problematikom, istaknuo je izabrani predsjednik, Roko Tadin:

- Najveći problem studenata u Zadru je standard, nemogućnost pronalaska stanova, loš pristup informacijama i imamo još nekih planova gdje ćemo se aktivirati. Također, jedan od naših angažmana će biti oko zakona o studentskom radu za koji smatramo da ima nekih stavki koje bi se mogle popraviti.

A da se stanje u društvu mora popraviti kroz obrazovanje, smatra Beljak. Prozvao je zbog toga ministricu Blaženku Divjak:

- Politika ministrice je vidljiva kroz rezultate, kroz ono što se događa, kakve stvari se događaju kao normalne u našem društvu, poput onoga što se dogodilo na Braču, na nogometnim utakmicama... to je rezultat hrvatskog obrazovanja.

HSS-ovci se nadaju obrazovanje, ono visokoškolsko, unaprijediti osnivanjem još svojih sveučilišnih ogranaka. Nakon zadarskoga, najavili su, sveučilišne organizacije dobit će Varaždin i Osijek.


Reci što misliš!