Politika

interna anketa

Stranke s ljevice uvjetuju podršku Zoranu Milanoviću

Stranke s ljevice uvjetuju podršku Zoranu Milanoviću
Goran Kovačić/Pixsell

Zoran Milanović je taj koji može pobijediti Kolindu Grabar-Kitarović smatraju SDP-ovci pa su u internoj anketi odlučili da bivši premijer treba biti kandidat na predsjedničkim izborima...

Milanović, dakle, može računati na potporu SDP-a, ali i većine bivših partnera, bez obzira što neke poput Ivana Vrdoljaka nitko ne želi.

"I naravno da ću stati iza njega svim srcem i dati punu potporu jer mislim da će on biti dobar predsjednik države. Nećemo u ponedjeljak raspravljati o nečemu hipotetskom, mislim da se vrijeme približilo", rekao je član Predsjedništva SDP-a Predrag Fred Matić, prenosi portal Vijesti.hr.

"Ne mogu spriječiti nekoga da podrži mene ili koga drugog, ali ako smo vidjeli kako se HNS ponaša, onda nam takva podrška ne treba", naglasio je SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin.

Istovremeno, stranke Amsterdamske koalicije ne skrivaju uvjete za podršku.

"Ako gospodin Milanović bude kandidat SDP-a i HNS-a, nećemo mu dati podršku. Jer, ne mislimo podržati nijedan projekt u kojem sudjeluje stranka koja je prevarila birače i partnere", kazala je predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš, a nadovezao se i predsjednik HSS-a Krešo Beljak: "Birači HNS-a će i tako glasati za njega, ali siguran sam da ćemo kao koalicija podržati jednog kandidata."

I dok se vode te prepirke, u SDP-u nitko ne skriva zadovoljstvo eventualnim krajem mandata aktualne predsjednice.

"Jedva čekam novu godinu i da žena bude jedini put iskrena pa da joj kažemo 'Hvala vam na svemu što ste učinili', a ona odgovori 'Nema na čemu'", govori Fred Matić.

Sad su na potezu Milanović i stranačko Predsjedništvo.


Reci što misliš!