Politika

povratak u saborske klupe

Lovro Kuščević podnio ostavku

Ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević podnio je u ponedjeljak ostavke na te funkcije, a premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je nakon višestanog sastanka u središnjici stranke izvijestio novinare da je prihvatio te ostavke.

On se vraća u Sabor. Procijenili smo da se čini velika šteta njemu osobno, Vladi i HDZ-u, poručio je premijer Andrej Plenković.

"Ja sam svoj mandat dao na raspolaganje, ja sam odgovoran politički, jasno mi je da ova negativna medijska percepcija predstavlja velik teret Vladi", rekao je Kuščević koji je, uz ostalo, istaknuo da je ponosan na svoj rad.

Njegovu ostavku su proteklih dana tražili predstavnici oporbe i koalicijski partneri u Vladi zbog navodnih afera na Braču.

Hrvatski sabor dopunio je u četvrtak dnevni red oporbenim prijedlogom za izglasavanje nepovjerenja ministru uprave Lovri Kuščeviću, a podnijela su ga 43 zastupnika. SDP-ovcima su se u tom zahtjevu pridružili zastupnici HSS-a, GLAS-a, Kluba nezavisnih zastupnika, te zastupnici SNAGA-e Goran Aleksić i Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović.

Oporba je zatražila izglasavanje nepovjerenja Kuščeviću jer je "tijekom obnašanja dužnosti načelnika općine Nerežišća, a potom ministra pokazao da mu zaštita javnog interesa nije bitna i svoje je privatne, imovinske interese kontinuirano stavljao ispred javnih te zlouporabom položaja na kojima se nalazio ostvario milijunsku imovinsku korist".


Reci što misliš!